Aero 2011 - Motoros ernyő -
Dátum: 2011. május 23. hétfő, 11:02
Rovat: Hátimotor


[kep2 35% left] Az idei Aero kicsit más volt. De jó. Az sem volt zavaró, hogy már szombaton véget ért, így legalább jót lehetett bringázni a bodeni tó partján.

A motoros ernyős, főleg a lábról üzemelő vállfaj képviselete szerénynek volt mondható, ez mindig így van, nincs elég pénz benne…
[kep1 35% right] A motorgyártók, Simonini, Hirth, Rotax persze jelen voltak, de nem hoztak semmi izgalmasat. A Per il Volo képviseltette magát, de még a Polini motoros Miniplane-t sem hozták el. Az airbag helyett villanymotorral és összecsukódó légcsavarral szerelt siklóernyős beülők jelentették az újdonságot.
[kep3 35% left] Ilyen volt a Skywalk E-Walkja vagy az arra kísértetiesen hasonlító Scott-E a Charlytól. Yuneec-ékat nem láttam, pedig ideje lenne lecserélni E-packom akksiját a régen beígért Kokam-ra. A trájkok mikrokozmosza kicsit fantáziadúsabb volt, bár a szenzációt olyan apróság jelentette, mint a fából készült váz és futómű, stílszerű de üzemképtelen csillagmotorral, vagy a forgatható pilótaülés, ami kétségkívül megkönnyíti a túlsúlyos pilóták beülését. A trájk végül is nekik való, nemdebár?

Szöveg és képek: Szabó György


A hír tulajdonosa: Vampair.hu
http://www.vampair.hu

A hír webcíme:
http://www.vampair.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=740