Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Motoros sárkány rovat Pilóták / Pilotes: A sárkány éve
Tóth Ferenc „Pamacsot” bizonyára senkinek nem kell bemutatni, aki kicsit is ismerős motoros sárkányos berkekben Magyarországon. Így a tél küszöbén ki másnak, mint neki tehettük volna fel a kérdést: mi újdonságot hozott ez az év a sárkányrepülésben?


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Héphaistos inox Pegazusa
Jancsó Gergely egy zseni. Tekintsük ezt premisszának. Aki nem hiszi, járjon utána, ismerje meg, vagy legalább vessen egy pillantást weboldalára: www.diszmukovacs.hu


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Berkes Zsolti és a Vittorazi
Hosszabb gondolkodás után ismét újabb Parapower típusra váltottam. A kiszemelt áldozat és egyben tesztem alanya a legújabb fejlesztésű Redback, Vittorazi Fly 100 evoval.


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: A Kárpátokon túl
A szabad motoros repülés varázslata Romániát is megérintette. Nem is kicsit. Jelen pillanatban nem kevesebb mint négyszáz ultrakönnyű repülőszerkezetet tartanak nyilván odaát. A műfaj legkiemelkedőbb képviselője Kiss László. Ő nem alkirály, ő maga az UL-király román földön. Ha nem tapadna némi pejoratív íz a fogalomhoz, mernénk azt mondani, hogy Laci egy oligarcha. Így inkább mondjuk azt, hogy „nincsenek anyagi nehézségei”. Van viszont egy szenvedélye: a repülés. Állítható, az UL-ügy jó kezekben van Romániában.


Forgószárnyas UL rovat Pilóták / Pilotes: Andi és az autogiró
Andi Siebenhofer igazi fenegyerekként vonult be a köztudatba. Az osztrák származású extrémsportoló és aktivista nevét a földön, vízen, levegőben egyaránt elkövetett rendkívüli teljesítmények, az átlagember számára őrültségnek tűnő, kockázatos kalandok tették ismertté. Amint azt szlogenje is bizonyítja, Andi számára nincs lehetetlen: „No limit!”


Forgószárnyas UL rovat Pilóták / Pilotes: Az első fecske Pesten
Korompai Laci, alias Qfe barátunk más repülős műfajokban megélt kalandjairól írtunk már lapunkban. Egy októberi délután sokak örömére legújabb szerelmét, MT03 autogiróját hozta el bemutatni és megsétáltatni a gyúrói reptér fölött.


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Interjú Michel Touitouval
Az alábbi szöveg egy, a Madártoll számára 2000-ben készült interjú rövidített, enyhén átstilizált változata. Michel azóta számos nemzetközi versenyen öregbítette hírnevét, többek között Európa- és francia bajnok lett lábról induló tandem kategóriában Simonini motoros Parapowerrel.

Dúsgazdag zöldség-nagykereskedő „tékozló fia”-ként kezdte pályafutását. Kezdettől fogva a „minden a pénz” értékrendszer tagadása jellemezte, naivan balos értelmiségivé forrta ki magát, élete értelmét a személyes szabadság korlátlan megélésében találta meg. Ennek legkifinomultabb formája számára azóta is a repülés.Forgószárnyas UL rovat Pilóták / Pilotes: Kicsi, sárga és repül... ...mi az?
Shuhei Seki barátunkat, mint pilótát, nem biztos, hogy be kell mutatni az Aeromagazin olvasóinak. Többször írtunk már róla, legelőször a Kárpátok rallye kapcsán 2005-ben. Akkor motoros sárkányával veszélyeztette a légteret, mindenkit elszörnyülködtetett lazaságával, a legelemibb légiforgalmi vagy navigációs szabályok ignorálásával. Shuhei roppant színes egyéniség.


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Eric, a viking
Mármint főleg csak az automatikusan adódó poén kedvéért… Egyébként kétségtelenül inkább egy impozáns termetű Popeye-re hajaz, mikor tengerész módra himbálózó járásával és az örök kaján vigyorral az arcán reggel odasétál a tengerparti homokban már egy ideje a leszakadt berántó miatt küszködő különítményhez, és egy könnyed mozdulattal sikeresen megpörgeti a légcsavart…


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Francis Gardeur
Francis Gardeur a Coupe Icare-on talált meg azzal az elképzeléssel, hogy gyártanánk mi forradalminak hitt hátimotorját, melynek egyelőre csak papíron készek a tervei, de biztos, hogy új lendületet fog adni a motoros ernyőzésnek. Nem tudtuk komolyan venni, annyira lelkesen beszélt róla. Aztán „lekádereztük”, és kiderült róla, hogy valamikor a francia PPG válogatott legígéretesebb tagja volt, messze a legtehetségesebb pilóta, született madárember, csak éppen képtelen komolyan venni a versenyzést.


 
Bejelentkezés
   

Vampairologia
   

Időjárás
   

Útmutató
   

Szavazás
   

Ingyenes apróhirdetések
   

Médiapartnerek
   

Gyúró PPG Reptérrend
   

Régebbi hírek
   

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc