HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor rovat Forgalmaz√≥k: Rep√ľl√©s √©s csal√°d?
T√≠z√©ves koromban a modellez√©s kapcs√°n ker√ľltem a rep√ľl√©sbe Sz√©kesfeh√©rv√°ron.
√ďri√°si √©rz√©s volt gyerekk√©nt akkora feszt√°v√ļ g√©pet a leveg√Ķbe engedni, mint saj√°t magam, √©s damillal felcs√∂rl√Ķzni 40–50 m-re… magasabbra, mint egy 10 emeletes h√°z, ami egy v√°rosi gyerek fej√©ben a legmagasabb √©p√ľlet, amit ismer…


Hátimotor rovat Forgalmazók: Farkas Tibor
M√©g m√°szni sem tudott igaz√°n, amikor m√°r arr√≥l √°lmodozott, egyszer a hegy felett lejt√Ķz√Ķ madarakkal sz√°rnyalhat. A gyerekkori modellez√©st a vitorl√°z√≥rep√ľl√©s k√∂vette, tizenn√©gy √©ves volt ekkor. A vitorl√°z√°ssal t√∂lt√∂tt hat √©v alatt megszerezte az ez√ľstkoszor√ļ teljes√≠tm√©nyszintet, valamint a szakszolg√°lati enged√©lyt. A vitorl√°z√°s k√∂r√ľlm√©nyess√©ge, illetve a kapacit√°s- √©s id√Ķhi√°ny azonban egyre ink√°bb lesz√Ľk√≠tett√©k a rep√ľl√©si lehet√Ķs√©gek k√∂r√©t – a v√°gy a rep√ľl√©s ir√°nt azonban nem v√°ltozott.


Hátimotor rovat Forgalmazók: Bíró Bálint
T√∂bb mint negyedsz√°zada rep√ľl. A szakm√°ban az oktat√°s √©s a versenyz√©s mellett a h√°timotor-√©p√≠t√©s kapcs√°n is ismerik a nev√©t. Az √°ltala kidolgozott akt√≠v felf√ľggeszt√©s az eddig kital√°lt √©s alkalmazott bek√∂t√©sek pozit√≠vumait √∂tv√∂zi, a negat√≠vumaikat kiiktatva.


Hátimotor rovat Forgalmazók: Torkos Tamás
„Fiatalkor√ļk√©nt”, 14 √©vesen kezdett rep√ľlni, els√Ķ k√∂rben gyalogs√°rk√°nnyal. T√∂bb mint t√≠z √©ve sikl√≥erny√Ķzik, ’97 √≥ta oktat√≥ is. Jelent√Ķs szerepe volt a cs√∂rl√Ķstart megteremt√©s√©ben Hajd√ļ-Bihar megy√©ben. N√©h√°ny √©ve motoros erny√Ķvel b√Ķv√≠tette az √°ltala rep√ľlt l√©gi j√°rm√Ľvek „reperto√°rj√°t”, √©s az akr√≥rep√ľl√©ssel kapcsolatosan is vannak tervei...


Hátimotor rovat Forgalmazók: Kiss István & Szalma Gábor
A biztons√°gos sikl√≥erny√Ķz√©s a megfelel√Ķ, mondhatni kompetens oktat√°ssal kezd√Ķdik.
Jelenleg Magyarorsz√°gon csak az oktathat szab√°lyosan sikl√≥erny√Ķz√©st, akinek az oktat√≥i jogos√≠t√°s√°t a Szabad Rep√ľl√Ķk Sz√∂vets√©ge (Hungarian Free Flying Assotiation – HFFA) adta ki. A m√©rce magas – igen komoly rep√ľl√Ķtapasztalat birtok√°ban, oktat√≥i tanfolyam elv√©gz√©se ut√°n, elm√©leti √©s gyakorlati vizsg√°k sikeres let√©tel√©t k√∂vet√Ķen v√°lhat valaki oktat√≥v√°. Oktat√≥nak lenni rangot √©s persze felel√Ķss√©get jelent a sikl√≥erny√Ķs-t√°rsadalomban.


H√°timotor rovat Forgalmaz√≥k: Felh√Ķ√ļton tal√°lkoztak
– Az elm√ļlt k√©t √©vtizedben a szabad (√©s minden m√°s) id√Ķm nagy r√©sz√©t a rep√ľl√©sre √°ldoztam, amit nem is b√°ntam meg – mondja Szab√≥ P√©ter. – Saj√°t rep√ľl√©sem mellett rendszeresen oktatok, √©s egy klubnyi ember √ľgyes-bajos dolgait seg√≠tek rendezni. Az nap „m√°sik 24 √≥r√°j√°ban” azonban, √ļgy √©rzem, teljes √©letet √©lek. Annak idej√©n √ļgyterveztem, aggleg√©ny maradok, azt√°n v√°ratlanul √∂sszetal√°lkoztam Edin√°val, √©s megsz√ľletett a csoda: siker√ľlt √∂sszehangolnunk a rep√ľl√©st √©s a csal√°dot – amit csak nagyon kevesen mondhatnak el a k√∂rnyezetemben. K√∂z√∂s √©let√ľnket √°titatja a rep√ľl√©s, ami√©rt h√°l√°s vagyok a sorsnak √©s a feles√©gemnek is.


 
Bejelentkezés
   

Vampairologia
   

Id√Ķj√°r√°s
   

Útmutató
   

Szavaz√°s
   

Ingyenes apróhirdetések
   

Médiapartnerek
   

Gy√ļr√≥ PPG Rept√©rrend
   

Régebbi hírek
   

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.05 mŠsodperc