HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Motoros s√°rk√°ny

Rabinyó


Mezei Kati cikke, Rabnecz Gábor képeivel

Rabnecz G√°bor "Rabiny√≥" n√©ven v√°lt ismertt√© a magyarorsz√°gi √©s a nemzetk√∂zi motoros s√°rk√°nyrep√ľl√©sben. Vitorl√°z√≥ rep√ľl√Ķg√©pr√Ķl nyergelt √°t a motoros s√°rk√°nyra, √∂nk√©ntes √©s k√©nyszerpihen√Ķkt√Ķl sem mentes p√°lyafut√°sa sor√°n t√∂bbsz√∂r jutott m√©lypontra - √°m ezt k√∂vet√Ķen √ļjabb √©s √ļjabb gy√Ķzelmekkel rukkolt el√Ķ. K√©tszeres Eur√≥pa-bajnok, egy alkalommal nyert vil√°gbajnoks√°got, mellesleg a gy√©m√°nt kolibri jelv√©ny tulajdonosa. A nem mindennapi teljes√≠tm√©ny h√°tter√©r√Ķl, a buktat√≥kr√≥l √©s a sikerekr√Ķl, valamint az eredm√©nyes versenyz√©st l√©pten-nyomon megnehez√≠t√Ķ k√∂r√ľlm√©nyekr√Ķl besz√©ljen √Ķ maga.

Szakk√∂z√©piskolai oszt√°lyt√°rsam, Sz√©p Laci oltott be a bacilussal: olyan elhivatotts√°ggal, szinte p√°tosszal besz√©lt a rep√ľl√©sr√Ķl, hogy nekem is ki kellett pr√≥b√°lnom - el√Ķsz√∂r vitorl√°z√≥ rep√ľl√Ķg√©ppel. Napra pontosan eml√©kszem az els√Ķ vitorlastartomra: 1976. √°prilis 5-√©n, a duna√ļjv√°rosi rep√ľl√Ķt√©rr√Ķl emelkedtem el√Ķsz√∂r a leveg√Ķbe oktat√≥mmal, az az√≥ta sajnos elhunyt Kiss Zolt√°nnal. Az ez√ľstkoszor√ļig bez√°r√≥lag valamennyi teljes√≠tm√©nyvizsg√°t egy felsz√°ll√°sb√≥l rep√ľltem meg. 1978-ban m√°r versenyre is jel√∂ltek - megl√°thatt√°k bennem a lehet√Ķs√©get - √°m, ahogy mondani szokt√°k, fiatals√°g - bolonds√°g. Egy√©b "m√ļlhatatlanul fontos" teend√Ķim miatt j√≥ id√Ķre f√©lretettem a rep√ľl√©st. Kilenc √©v kihagy√°s ut√°n kezdtem √ļjra a rep√ľl√©st, ekkor m√°r motoros s√°rk√°nnyal. Sz√°m szerint h√ļsz, k√©tkorm√°nyos g√©ppel "elk√∂vetett" start ut√°n - ami eg√©szen pontosan egy √≥ra h√ļsz percnyi rep√ľlt id√Ķt eredm√©nyezett - Laci elengedett egy√ľl√©sessel. "Ez sem m√°s, mint a k√©tkorm√°nyos, csak kev√©sb√© emelkedik", mondta √ļtraval√≥ul.

A verseny kezdete, a kezdetek versenyei
√Čletem els√Ķ nemzetk√∂zi versenye az 1991-es √©rsekcsan√°di Eur√≥pa-bajnoks√°g volt. Az egy√ľl√©ses hajl√©konysz√°rny√ļ kateg√≥ri√°ban a hetedik helyen v√©geztem - ami els√Ķ k√∂rben nem rossz teljes√≠tm√©ny -, de sz√°momra t√∂bbet jelentett, hogy megtapasztalhattam: pil√≥tatud√°s tekintet√©ben semmivel sem √©r√ľnk kevesebbet, mint k√ľlf√∂ldi vet√©lyt√°rsaink. A k√ľl√∂nbs√©g a technik√°ban nyilv√°nult meg: az √Ķ csodag√©peikkel - Cosmosokkal, Chronosokkal - az √©n Apoll√≥ C4-es sz√°rnyam √©s Trabant motorom nem vehette fel a versenyt. Ezen "felbuzdulva" az 1994-es lengyelorsz√°gi Eur√≥pa-bajnoks√°gon. l√©nyegesen korszer√Ľbb technik√°val - Rotax 447-es motorral √©s Air Creation SX sz√°rnnyal indultam. Ut√≥bbit k√∂zvetlen√ľl a verseny el√Ķtt szereztem be, s az id√Ķsz√Ľke miatt nem tudtuk elm√©ly√≠teni az ismerets√©g√ľnket. Ennek "k√∂sz√∂nhet√Ķen" az utols√≥ napi c√©lra sz√°ll√°st - ami l√©nyeg√©ben idegj√°t√©k, s mint ilyen, m√°r √∂nmag√°ban hatalmas stresszt jelent - alaposan elhib√°ztam, s ezzel a dobog√≥r√≥l a hetedik helyre cs√ļsztam le.

Szelek sz√°rny√°n, motor n√©lk√ľl
Az Air Creation mindett√Ķl f√ľggetlen√ľl j√≥ v√°laszt√°snak bizonyult, olyannyira, hogy a mai napig ezzel a t√≠pussal rep√ľl√∂k. K√∂zben motorok j√∂ttek-mentek: 1995-ben, az angliai Eur√≥pa-bajnoks√°gon m√°r Rotax 508-assal √°lltam a rajthoz. Itt √©rtem el √©letem m√°ig legeml√©kezetesebb eredm√©ny√©t: id√Ķtartam-rep√ľl√©sben 4,5 kilogramm √ľzemanyaggal 7 √≥ra 17 percet t√∂lt√∂ttem a leveg√Ķben; csapat√©s klubt√°rsam, Thur√≥czi Endre pedig ezt is t√ļlsz√°rnyalta a maga 7 √≥ra 52 perces teljes√≠tm√©ny√©vel. Mivel a rendez√Ķk nem hat√°rozt√°k meg a lesz√°ll√°s id√Ķpontj√°t, mindketten s√∂t√©ted√©s ut√°n √©rt√ľnk f√∂ldet, n√©mi felt√Ľn√©st keltve a nemzetk√∂zi viszonylatban is elismert toppil√≥t√°k k√∂r√©ben.Ez az Eur√≥pa-bajnoks√°g kett√Ķs gy√Ķzelmet hozott: √©n a dobog√≥ cs√ļcs√°n v√©geztem, Thur√≥czi Endre az ez√ľst√©rmet hozta el.
Az√≥ta szinte mindig mi nyerj√ľk az id√Ķtartam-feladatokat, mik√∂zben egym√°ssal is egyfajta k√©tszem√©lyes "h√°ziversenyt" v√≠vunk. Ma m√°r nemigen sz√°ll fel a mez√Ķny el√Ķtt√ľnk, ha viszont elindulunk, szinte egy emberk√©nt √Ķk is ugyanezt teszik.

Round Hungary
K√©t alkalommal - 1994-ben √©s '95-ben - rendezt√©k meg Magyarorsz√°gon a Round Hungary elnevez√©s√Ľ versenyt. A r√©sztvev√Ķk napkelt√©t√Ķl napnyugt√°ig, a hat√°rok ment√©n rep√ľlt√©k k√∂rbe az orsz√°got, m√°r akinek siker√ľlt. A Round Hungary m√°sodik, 1995-√∂s "kiad√°s√°ban" 98 kilom√©ter/√≥r√°s √°tlagsebess√©ggel tettem meg az 1050 kilom√©teres t√°vot, s ezzel a gy√©m√°nt kolibri jelv√©ny egyik tulajdonos√°v√° v√°ltam.

Gy√Ķzelem a zuluk f√∂ldj√©n
Hegyes-szikl√°s, homog√©n terep, navig√°ci√≥s t√°mpont alig, lesz√°ll√≥hely gyakorlatilag semmi - ennyit az 1996-os d√©l-afrikai vil√°gbajnoks√°g helysz√≠n√©r√Ķl. Mindez az ottani t√©li id√Ķj√°r√°ssal f√Ľszerezve: egy-egy napon bel√ľl naps√ľt√©ses, k√∂d√∂s √©s es√Ķs id√Ķszakok v√°ltogatt√°k egym√°st. A rendez√Ķk kitettek maguk√©rt: vil√°gbajnoks√°ghoz m√©lt√≥, a mez√Ķny differenci√°l√°s√°t lehet√Ķv√© t√©v√Ķ, "emberes" feladatokat √≠rtak ki. A v√©gleges eredm√©nylista kihirdet√©se el√Ķtt Thur√≥czi Endre m√©g az els√Ķ helyen √°llt, √©n pedig m√°sodik voltam az egy√ľl√©ses hajl√©kony sz√°rny√ļak kateg√≥ri√°j√°ban. Az √≥v√°sok form√°j√°ban manifeszt√°l√≥d√≥ - egy√©bk√©nt nem a szem√©ly√ľnk ellen ir√°nyul√≥ - diplom√°ciai harc folyom√°nyak√©pp v√©g√ľl √©n lettem a vil√°gbajnok, csapatt√°rsam azonban lecs√ļszott a dobog√≥ harmadik fok√°ra.

Egyszer fent, egyszer lent
A tapasztalt pil√≥t√°k hajlamosak rutinb√≥l rep√ľlni, ami nemegyszer fat√°lis hib√°khoz vezet. Az 1997-es t√∂r√∂korsz√°gi L√©gi Vil√°gj√°t√©kokon (World Air Games - WAG) mindv√©gig dobog√≥v√°rom√°nyos voltam. Az utols√≥ napi navig√°ci√≥s feladatn√°l - pillanatnyi r√∂vidz√°rlat miatt - a megadott ponyvajeln√©l rossz ir√°nyba fordultam ki. S b√°r √°ltal√°ban m√°r a leveg√Ķben √©szreveszem, ha valamit elhib√°zok, most abban a hitben rep√ľltem tov√°bb, hogy a kurzuson vagyok. Szidtam a versenyigazgat√≥t, mint a bokrot, m√≠g lesz√°ll√°s ut√°n fel nem vil√°gos√≠tottak a t√°rsaim: a feladattal semmi baj, √©n vagyok az, aki "h√°ttal √ľl a moziban". Ezzel a mal√Ķrrel j√≥ p√°r fot√≥t √©s jelet elbuktam - a dobog√≥val egyetemben. A k√∂vetkez√Ķ √©vi matk√≥pusztai vil√°gkup√°n √ļgy √©reztem magam, ahogy egykor a r√≥mai harcosok √©rezhett√©k gyakorl√°s k√∂zben: a felk√©sz√ľl√©s k√©tszer olyan neh√©z volt, mint az √©les helyzet. A k√∂rny√©k nemigen b√Ķvelkedett navig√°ci√≥s t√°mpontokban, l√©nyeg√©ben az egyazon design szerint √©p√ľlt vill√°k √©s √ļsz√≥medenc√©k alkott√°k a t√°jk√©pet. A sz√©l gyakran beer√Ķs√∂d√∂tt: egyik kezemben a vonalz√≥, m√°sikban a ceruza, a korm√°ny meg elengedve. Ilyenkor hossz√ļ m√°sodperceken kereszt√ľl nem tudtam figyelemmel k√∂vetni, mit csin√°l a g√©p. A feladatokat t√∂bbnyire id√Ķre kellett teljes√≠teni, ez√©rt alacsonyon rep√ľltem, mivel a viszonylag gyeng√©bb talaj menti sz√©lben jobban tudtam haladni. Holott - mint ismeretes - a motornak b√°rmikor jog√°ban √°ll le√°llni, s ilyenkor messze nem mindegy, mi van alattam. R√°ad√°sul a m√©lys√©gi navig√°ci√≥ √©rtelemszer√Ľen nehezebb is. 2000-ben √©vre v√©gre ez√ľst√©rmes lettem a franciaorsz√°gi Eur√≥pa-bajnoks√°gon. Az el√Ķzetes eredm√©nylista szerint √©n vittem volna el a p√°lm√°t, de az √≥v√°sh√°bor√ļ megint k√∂zbesz√≥lt. Azt√°n hosszabb k√©nyszerpihen√Ķ k√∂vetkezett, mivel a spanyolorsz√°gi WAG-ra nem tudtam kiutazni a munk√°m miatt.

Hit, remény - és mázli
Aki nem hisz abban, hogy gy√Ķz, soha nem is fog gy√Ķzni. Ha viszont fel√©rsz a cs√ļcsra, a bizony√≠t√°si v√°gy al√°bbhagy. Mostan√°ban csak a feladatkioszt√°s ut√°n kap el a harci l√°z; a leveg√Ķben minden k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt a 100 sz√°zal√©kos teljes√≠tm√©nyre t√∂rekszem.
A szoros nemzetk√∂zi mez√Ķnyben nem ritka, hogy a pillanatnyi szerencse d√∂nti el a pil√≥t√°k k√∂z√∂tti v√©gleges sorrendet. A szerencs√©t azonban csak az tudja felismerni √©s kihaszn√°lni, aki kell√Ķ rep√ľl√Ķtud√°ssal rendelkezik, m√≠g egy tapasztalatlan pil√≥ta val√≥sz√≠n√Ľleg elmegy mellette.
Nem volt ez m√°sk√©pp a tavalyi nagykanizsai Eur√≥pa-bajnoks√°gon sem. Egy navig√°ci√≥s feladatn√°l - megint csak valamif√©le "√°ramsz√ľnet" miatt - nem az adott delta jeln√©l, hanem valamivel az el√Ķtt fordultam ki, s ezzel "mind√∂ssze" egy id√Ķm√©r√Ķ kaput, egy ponyvajelet √©s egy fot√≥t iktattam ki az √ļtvonalb√≥l. A szerencse mell√©m szeg√Ķd√∂tt, egy hirtelen √∂ssze√°ll√≥ zivatar form√°j√°ban, amibe a mez√Ķny utols√≥ negyede sikeresen bele is szaladt. A feladatot ugyanis - a zivatar miatt - √©ppen a delt√°t√≥l t√∂r√∂lt√©k, az azt megel√Ķz√Ķ szakaszon viszont 96 sz√°zal√©kos eredm√©nyt √©rtem el, ami elegend√Ķnek bizonyult a napi gy√Ķzelemhez.
Az Eur√≥pa-bajnoki c√≠met az utols√≥ napi id√Ķtartam-feladat hozta meg. A meteor kiv√°l√≥ id√Ķj√°r√°st j√≥solt, ennek azonban - legal√°bbis a f√∂ldr√Ķl szeml√©lve - sok√°ig semmi jele nem volt. Legf√Ķbb riv√°lisom azonban √©ppen ekkor sz√°llt fel, s ezzel engem is - √ļgymond - belek√©nyszer√≠tett a startba, hiszen √©rthet√Ķ m√≥don nem akartam l√©p√©sh√°tr√°nyba ker√ľlni. Az els√Ķ f√©l√≥r√°ban nem is akart √∂sszej√∂nni a nemzetk√∂zi versenyeken megszokott "magyar virtus". Azt√°n kialakult a v√°rva v√°rt bomba id√Ķ: egy-egy termikben, 50-70 m√©teres szintk√ľl√∂nbs√©ggel, egyszerre 15-20 s√°rk√°ny is k√∂r√∂z√∂tt, felh√Ķalapon vagy annak t√°j√©k√°n.
√Ėsszesen 3 √≥ra 53 percet t√∂lt√∂ttem a leveg√Ķben, s a felsz√°ll√°s el√Ķtt bem√©rt 6 literb√Ķl 3,4 liter "mad√°rl√°tta" √ľzemanyagot hoztam vissza. 18 √≥rakor, rendez√Ķi utas√≠t√°sra sz√°lltam le a nagykanizsai rep√ľl√Ķt√©ren - ism√©t napi gy√Ķztesk√©nt, s mint ut√≥bb kider√ľlt, egyben Eur√≥pa-bajnokk√©nt is.

Segíts magadon...
Magyarorsz√°gon a technikai sportok k√∂z√∂tt tal√°n az aut√≥versenyz√©snek van megfelel√Ķ publicit√°sa, s ez√°ltal t√°mogatotts√°ga. A m√©dia nem mutat k√ľl√∂n√∂sebb √©rdekl√Ķd√©st a l√©gi sportok ir√°nt, ami persze a lehets√©ges szponzoroknak is kedv√©t szegi. Holott j√≥ p√©ld√°√©rt nem kellene messzire menni: Lengyelorsz√°gban p√©ld√°ul nemzeti sportnak tekintik a rep√ľl√©st. R√°ad√°sul a hazai rep√ľl√Ķt√°rsadalom is hajlamos lesajn√°lni az "√©gbolt cs√∂veseit", annak ellen√©re, hogy minden m√°s szak√°gn√°l t√∂bb eredm√©nyt tudunk felmutatni. T√°mogat√°s h√≠j√°n a versenyre val√≥ felk√©sz√ľl√©s nagyj√°b√≥l abban mer√ľl ki, hogy felpakolom a technik√°t √©s be√ľl√∂k az aut√≥ba. A munk√°m sem kedvez a versenysportnak - civilben m√©h√©sz vagyok, s mint ismeretes, mindkett√Ķ ny√°ri "m√Ľfaj".
Mindezt nem panaszk√©ppen mondom, hiszen a sportnak √©s f√Ķleg klubomnak, a Dunaferrnek k√∂sz√∂nhet√Ķen mostanra a f√©l vil√°got bej√°rtam, s sz√°mos √©lm√©nnyel √©s f√Ķleg bar√°ttal lettem gazdagabb. Lehet√Ķs√©g szerint sz√≠vesen kipr√≥b√°ln√°m magam merev sz√°rny√ļ motoros rep√ľl√Ķg√©ppel a rallye- √©s a prec√≠zi√≥s rep√ľl√©sben is. √Čs persze j√≥ lenne n√©ha versenyen k√≠v√ľl, "csak
√ļgy" t√ļr√°zni a vil√°gban, a magam √∂r√∂m√©re. Thur√≥czi Endre szerint ez m√°r az √∂regs√©g jele, amit √©n nem hiszek, b√°r valamelyest t√©nyleg romlott a l√°t√°som.

Az Experimental
Az eredm√©nyeim mellett Experimental saj√°t tervez√©s√Ľ amat√Ķr rep√ľl√Ķg√©pemre vagyok a legb√ľszk√©bb, melyet m√©g a bolsevizmusban, 1980 √©s ’85 k√∂z√∂tt √©p√≠tettem Eltartott egy darabig, mire az akkoriban fellelhet√Ķ faanyagokat a legk√ľl√∂nb√∂z√Ķbb helyekr√Ķl √∂sszeszedtem, a m√Ľszereket pedig bar√°taim "mentett√©k ki" k√ľl√∂nb√∂z√Ķ √°llami rep√ľl√Ķc√©gekt√Ķl. Az er√Ķforr√°s magam √©p√≠tettem √∂ssze k√©t Trabant motorb√≥l; ily m√≥don 52 l√≥er√Ķs teljes√≠tm√©nyt siker√ľlt el√©rni. A g√©pet egy volt Messerschmitt-pil√≥ta sikeresen berep√ľlte. Az ut√≥bbi √©vekben - r√©szben a versenyz√©s miatt - kiss√© elhanyagoltam az Experimentalt. Rem√©lem, hogy a j√∂v√Ķben t√∂bb id√Ķnk jut majd egym√°sra... 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   


to download ringtones (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 05. pťntek, 00:22
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
to download ringtones [thecellphoneringtoneswho.blogspot.com] You may worry about your hair-do today, but tomorrow much peanut butter will be sold.
buy meridia (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 05. pťntek, 08:14
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
buy meridia [aboutlevitraby.blogspot.com] You may be recognized soon. Hide.
ringtone midi download (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 07. vasŠrnap, 17:27
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
ringtone midi download [howbollywoodringtoneswhen.blogspot.com] Are you making all this up as you go along?
tv theme song ringtones (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 14. vasŠrnap, 18:14
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
backgammon instructions [bybackgammongameen.blogspot.com] - backgammon instructions ringtone mmf [atnextelringtoneswww.blogspot.com] - ringtone mmf nextel ring tones [atnextelringtoneswww.blogspot.com] - nextel ring tones backgammon download [bybackgammongameen.blogspot.com] - backgammon download ringtones for cellular one [atnextelringtoneswww.blogspot.com] - ringtones for cellular one backgammon game [bybackgammongameen.blogspot.com] - backgammon game backgammon checkers [bybackgammongameen.blogspot.com] - backgammon checkers msn game backgammon [bybackgammongameen.blogspot.com] - msn game backgammon kill crazy frog games [atnextelringtoneswww.blogspot.com] - kill crazy frog games tv theme song ringtones [atnextelringtoneswww.blogspot.com] - tv theme song ringtones The devil can cite Scripture for his purpose. -- William Shakespeare, "The Merchant of Venice"
California (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 30. kedd, 00:35
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
black casino jack play [atcasinohotellasvegaswww.blogspot.com] - black casino jack play casino las new vegas york [atcasinohotellasvegaswww.blogspot.com] - casino las new vegas york casino game online secured [atcasinohotellasvegaswww.blogspot.com] - casino game online secured casino game slot video [ancasinogameslotvideofor.blogspot.com] - casino game slot video full hat poker tilt [defullhatpokertilthow.blogspot.com] - full hat poker tilt casino poker rule [defullhatpokertilthow.blogspot.com] - casino poker rule that was a crazy game of poker [defullhatpokertilthow.blogspot.com] - that was a crazy game of poker play online poker for fun [defullhatpokertilthow.blogspot.com] - play online poker for fun poker party empire [defullhatpokertilthow.blogspot.com] - poker party empire www forex com [aboutwwwforexcomon.blogspot.com] - www forex com yahoo backgammon [withyahoobackgammona.blogspot.com] - yahoo backgammon free backgammon game [withyahoobackgammona.blogspot.com] - free backgammon game backgammon board set up [withyahoobackgammona.blogspot.com] - backgammon board set up backgammon checkers [withyahoobackgammona.blogspot.com] - backgammon checkers free ware palm backgammon [withyahoobackgammona.blogspot.com] - free ware palm backgammon Sarah Young [ansarahyoungund.blogspot.com] - Sarah Young Game Cracks [ansarahyoungund.blogspot.com] - Game Cracks Cad [ansarahyoungund.blogspot.com] - Cad Europe [ansarahyoungund.blogspot.com] - Europe Wedding Invitations [ansarahyoungund.blogspot.com] - Wedding Invitations boat loans [thisboatloansen.blogspot.com] - boat loans casino hilton hotel reno [orcasinohiltonhotelrenois.blogspot.com] - casino hilton hotel reno mezzanine loans [howmezzanineloanson.blogspot.com] - mezzanine loans residential loans [withresidentialloanshow.blogspot.com] - residential loans four card poker [afourcardpokerfor.blogspot.com] - four card poker rules of poker [afourcardpokerfor.blogspot.com] - rules of poker internet casino video poker [afourcardpokerfor.blogspot.com] - internet casino video poker pro poker players [afourcardpokerfor.blogspot.com] - pro poker players flip poker table top [afourcardpokerfor.blogspot.com] - flip poker table top loan payment [deloanpaymentwhat.blogspot.com] - loan payment fast cash loans [deloanpaymentwhat.blogspot.com] - fast cash loans loan for

TovŠbb...
loans with no credit check (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 03. szombat, 10:05
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
casino connecticut mohegan sun [wascasinoconnecticutmohegansunare.blogspot.com] - casino connecticut mohegan sun forex quotes [whereforexquoteswhat.blogspot.com] - forex quotes casino las palm vegas [whencasinolaspalmvegaswho.blogspot.com] - casino las palm vegas forex uk [isforexukwww.blogspot.com] - forex uk auto loans with bad credit [willautoloanswithbadcreditto.blogspot.com] - auto loans with bad credit internet backgammon [forinternetbackgammonare.blogspot.com] - internet backgammon loans [withloansthe.blogspot.com] - loans pics [thepicsde.blogspot.com] - pics the song crazy frog [athesongcrazyfroghow.blogspot.com] - the song crazy frog atlantic borgata casino [onatlanticborgatacasinowhat.blogspot.com] - atlantic borgata casino motorola v60 [onmotorolav60who.blogspot.com] - motorola v60 money loans [anmoneyloansla.blogspot.com] - money loans forex news [theforexnewshow.blogspot.com] - forex news kanye west real tones [waskanyewestrealtonesa.blogspot.com] - kanye west real tones forex software [byforexsoftwareat.blogspot.com] - forex software rtttl ringtones [asrtttlringtoneswhen.blogspot.com] - rtttl ringtones construction loans [laconstructionloansfor.blogspot.com] - construction loans car loan calculator [howcarloancalculatorfor.blogspot.com] - car loan calculator casino new rochester york [decasinonewrochesteryorkto.blogspot.com] - casino new rochester york loans with no credit check [itloanswithnocreditcheckon.blogspot.com] - loans with no credit check Generosity and perfection are your everlasting goals.
school loans (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 05. hťtfű, 18:12
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
fake money play poker [afakemoneyplaypokerthis.blogspot.com] - fake money play poker forex managed accounts [whatforexmanagedaccountscom.blogspot.com] - forex managed accounts forex tips [atforextipswith.blogspot.com] - forex tips computer [comcomputerwww.blogspot.com] - computer backgammon [itbackgammonwas.blogspot.com] - backgammon euro [abouteuroof.blogspot.com] - euro 13 casino chip gram poker [is13casinochipgrampokercom.blogspot.com] - 13 casino chip gram poker forex forums [itforexforumswas.blogspot.com] - forex forums phone ring tones [laphoneringtonesthe.blogspot.com] - phone ring tones telephone [wheretelephoneat.blogspot.com] - telephone backgammon game download [whobackgammongamedownloador.blogspot.com] - backgammon game download backgammon strategy [arebackgammonstrategyund.blogspot.com] - backgammon strategy buy fioricet online [whobuyfioricetonlinela.blogspot.com] - buy fioricet online cheap ortho [tocheaporthoin.blogspot.com] - cheap ortho strip poker demo [tostrippokerdemowhere.blogspot.com] - strip poker demo day traders [bydaytraderson.blogspot.com] - day traders stafford loan [bestaffordloanof.blogspot.com] - stafford loan phoenix player poker [whatphoenixplayerpokerby.blogspot.com] - phoenix player poker cheap paxil [thecheappaxilde.blogspot.com] - cheap paxil school loans [enschoolloansthe.blogspot.com] - school loans A vivid and creative mind characterizes you.
[CŪm nťlkŁl] (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 13. kedd, 03:02
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
You will be singled out for promotion in your work.
[CŪm nťlkŁl] (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 13. kedd, 03:02
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
A kind of Batman of contemporary letters. -- Philip Larkin on Anthony Burgess
[CŪm nťlkŁl] (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 13. kedd, 03:03
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
Don't you feel more like you do now than you did when you came in?
yahoo uk game backgammon (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 16. pťntek, 23:18
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
gardening [ongardeninga.blogspot.com] - gardening real money backgammon [whatrealmoneybackgammonin.blogspot.com] - real money backgammon renova [undrenovafor.blogspot.com] - renova college loans [comcollegeloansthis.blogspot.com] - college loans liar poker rule [laliarpokerrulewww.blogspot.com] - liar poker rule karaoke [tokaraokea.blogspot.com] - karaoke backgammon boards [frombackgammonboardsthe.blogspot.com] - backgammon boards buy ionamin [wwwbuyionaminon.blogspot.com] - buy ionamin backgammon instructions [anbackgammoninstructionswhere.blogspot.com] - backgammon instructions auto loans with bad credit [comautoloanswithbadcreditwas.blogspot.com] - auto loans with bad credit search engine positioning [thissearchenginepositioningat.blogspot.com] - search engine positioning casino online play [ancasinoonlineplaywww.blogspot.com] - casino online play casino poker supply table [thatcasinopokersupplytableof.blogspot.com] - casino poker supply table backgammon boards [frombackgammonboardsthe.blogspot.com] - backgammon boards backgammon e mail [frombackgammonemailwho.blogspot.com] - backgammon e mail buy acyclovir [abuyacyclovirthis.blogspot.com] - buy acyclovir www forex com [thewwwforexcomwas.blogspot.com] - www forex com buy ambien [wherebuyambiencom.blogspot.com] - buy ambien free internet backgammon [wwwfreeinternetbackgammonund.blogspot.com] - free internet backgammon forex intraday [anforexintradayis.blogspot.com] - forex intraday local poker game [itlocalpokergamewww.blogspot.com] - local poker game auto loans [onautoloanswhere.blogspot.com] - auto loans unsecured personal loans [undunsecuredpersonalloanswill.blogspot.com] - unsecured personal loans backgammon game rec [ofbackgammongamerecit.blogspot.com] - backgammon game rec yahoo uk game backgammon [foryahooukgamebackgammonon.blogspot.com] - yahoo uk game backgammon O, it is excellent To have a giant's strength; but it is tyrannous To use it like a giant. -- Shakespeare, "Measure for Measure", II, 2
educational toys (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 23. pťntek, 02:05
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
forex [whatforexthis.blogspot.com] - forex currency forex [bycurrencyforexcom.blogspot.com] - currency forex meridia [thismeridiaabout.blogspot.com] - meridia casino guide internet [tocasinoguideinternetwas.blogspot.com] - casino guide internet medicine [whenmedicinethat.blogspot.com] - medicine cache casino creek resort [lacachecasinocreekresorthow.blogspot.com] - cache casino creek resort cingular wap [acingularwapwhen.blogspot.com] - cingular wap atlantic casino city special [isatlanticcasinocityspecialby.blogspot.com] - atlantic casino city special forex [whatforexthis.blogspot.com] - forex strip poker demo [tostrippokerdemowhere.blogspot.com] - strip poker demo forex forums [comforexforumsbe.blogspot.com] - forex forums short swing trading [enshortswingtradingto.blogspot.com] - short swing trading how to become a day trader [orhowtobecomeadaytraderas.blogspot.com] - how to become a day trader day traders florida [ofdaytradersfloridait.blogspot.com] - day traders florida day trading how to [bedaytradinghowtofrom.blogspot.com] - day trading how to auto loan [whereautoloanwww.blogspot.com] - auto loan best loans [itbestloanswas.blogspot.com] - best loans loan rate [theloanratewith.blogspot.com] - loan rate loans in california [aloansincaliforniawww.blogspot.com] - loans in california snowie backgammon [comsnowiebackgammonor.blogspot.com] - snowie backgammon backgammon game internet [bybackgammongameinternetfor.blogspot.com] - backgammon game internet phentermine [aboutphenterminewhere.blogspot.com] - phentermine carisoprodol [howcarisoprodolthat.blogspot.com] - carisoprodol relaxants [larelaxantsde.blogspot.com] - relaxants educational toys [oreducationaltoysthat.blogspot.com] - educational toys The lovely woman-child Kaa was mercilessly chained to the cruel post of the warrior-chief Beast, with his barbarian tribe now stacking wood at her nubile feet, when the strong clear voice of the poetic and heroic Handsomas roared, 'Flick your Bic, crisp that chick, and you'll feel my steel through your last meal!' -- Winning sentence, 1984 Bulwer-Lytton bad fiction contest.Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.07 mŠsodperc