Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Forgószárnyas UL

Karib tengeri girózás?


Miért ne...Ha netán Guadeloupe-on tölti valaki a vakációt, feltétlenül keresse fel Jean-Claude Antoine barátunkat, aki a helyi repülõklub «Big Boss»-a, hivatkozzon ránk és a szezon, de lehet, hogy élete nagy élménye garantált:

repülhet MTOsport giróval, vagy a klub valamelyik merevszárnyú repcsijével a türkizkék lagúnák felett.

Stephane Kübler májusban adta át az új forgószárnyast, képezte ki a pilótákat és dolgozta ki a helyi viszonyokhoz igazított üzemeltetési eljárást.
Legutóbbi beszélgetésünk során a következõkrõl számolt be:
A Karib tengereken is két szezonról lehet beszélni, télrõl és nyárról, de nem mindig világos, hogy mikor épp mi van. A hõmérséklet állandóan 28 és 40°C között van, a levegõ páratartalma és a csapadék mennyisége váltakozik. Ha rekkenõség van és szakad az esõ, gyanítható, hogy nyár van.
Ha kánikula és szárazság, akkor inkább tél. Ez a második idõszak elõnyösebb turizmus és pláné UL repülés szempontjából. Kapóra esik nekünk, Európaiaknak, akiket a helyiek « metropolitánusoknak » csúfolnak, mert egybe esik a mi francia esõs évszakunkkal, tudod, azzal, amelyik szeptemberben kezdõdik és júniusban ér véget.
A giró érkezése lázba hozta a helyi madárembereket, tucatnyian jelentkeztek képzésre, a panoráma utasreptetéseket is
beleszámítva naponta átlagosan 14 órát töltött a levegõben az elsõ hónapban a 912S-el szerelt MTO Sport. A turisták imádják, hogy burkolatlan gépben, egyenesen az arcukba kaphatják a szelet belélegezhetik a trópusi illat-orgiát, közvetlen közelségbõl és mégis felülrõl fedezhetik fel a tájat. A szabadság illúziója, na.
A látvány valóban mesés. Teknõsök, bálnák, nudisták, mondjam még ?
Nagyon messze nem lehet repülni anélkül, hogy órás vagy akár annál hosszabb tenger feletti szakaszt ne kelljen bevállalni, de a helyi pilóták már hozzászoktak az ilyen rizikóhoz, Désirade, Les Saintes, Marie Galante szigetei túlságosan csábító távolságban találhatóak. A hófehér homok, a pálmafák, a türkizkék tenger: ki tudna ellenállni? A gépbérlet feltétele egy tesztrepülés, ami nem csak a bérbeadót kell meggyõzze arról, hogy a bérlõ nem vásári lutrin nyerte a jogosítását, a helyi aerológia és az idõjárás adottságaiba is bepillantást enged.

Hasznos cím annak, aki arra jár.
ULM Caraibes        
Aérodrome          
97118 Saint-François - Guadeloupe
Tel: + 590 690 64 28 48
e.mail: info@ulmcaraibes.com

Szöveg és képek: Stefan Kübler
Fordította: Szabó György      
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Forgószárnyas UL

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc