HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Merevsz√°rny√ļ UL

Aero 2013


Az id√©n sem voltunk…
√ögy h√≠rlik, nem vesz√≠tett√ľnk semmit. Vagy savany√ļ a sz√Ķl√Ķ? Az ismer√Ķs√∂k besz√°mol√≥i alapj√°n hajlamosak vagyunk elhinni, hogy a v√°ls√°g m√©gis val√≥s√°g, az ultrak√∂nny√Ľ rep√ľl√Ķipar bizony√≠tja.


Az id√©n 630 ki√°ll√≠t√≥ volt jelen 35 orsz√°gb√≥l. A l√°togat√≥k sz√°ma 32 ezerre emelkedett a tavalyi 30-r√≥l. A sz√°mok nem mondanak el mindent, de azt az√©rt jelzik, hogy ez az Aero a v√°ls√°g el√Ķtti √°rny√©k√°nak az √°rny√©ka. Ha van m√©g egy√°ltal√°n, az nem az √ľzleti, a polg√°ri vagy a sportrep√ľl√©s kateg√≥ri√°inak h√°la. P√°r √©ve m√°r az ultrak√∂nny√Ľek uralj√°k a terepet, az id√©n ez m√°r t√∂bb volt, mint trend. Az autogir√≥ t√©rh√≥d√≠t√°s volt a legszembet√Ľn√Ķbb.
Igazi √©rdekess√©g azonban a nagy v√°ltozatoss√°g, a sok csicsa √©s extra ellen√©re itt sem volt. Ment√Ķerny√Ķ a rotor felett √©s ledes lesz√°ll√≥f√©ny igen.
Merevsz√°rny√ļakn√°l eml√≠t√©st √©rdemel a f√©lelmetes sz√©ps√©g√Ľ FK 51, a B&F Technik √°ltal k√©sz√≠tett 7/10-es Mustang replika, ami ak√°r 200 l√≥er√Ķs motort is kaphat az alap√©rtelmezett Rotax 912 vagy 914 hely√©re.

Kompozit h√©ja t√∂k√©letesen imit√°lja a szegecselt √©s pol√≠rozott alum√≠nium eredetit, m√©g a Merlin motor hangz√°sa is megoldott. A m√°sik szt√°rolt retro √ļjdons√°g szint√©n Funk√©kn√°l volt, a B√ľcker Jungmann UL replik√°ja, amit szomsz√©dunk, Tomas Podesva k√©sz√≠tett nekik, √≠gy egyb√Ķl k√©t legend√°t t√°masztottak fel. A cseh Skyleader full kompozit GP One-ja volt a legig√©nyesebb j√≥ √°ras alternat√≠va rep√ľl√Ķklubok, konkr√©tabban pil√≥tak√©pz√©s c√©ljaira. Az id√©n pil√≥tamaskar√°ban pucs√≠t√≥ hostessekre a TL Ultralight standj√°n az id√©n egy √≠g√©retes projekt makettje vetette az √°rny√©kot, a Stream. Sz√Ľzfelsz√°ll√°s√°t √Ķszire tervezik. A magyar stand impoz√°ns volt az id√©n, az Apollo kft mellett a Hungarokopter egyszem√©lyes helikoptere mellett a Corvus is helyet kapott. √ēk azonban √ļgy t√Ľnik, m√°r csak r√©szben magyarok, nemr√©g avatt√°k vadi√ļj rep√ľl√Ķg√©pgy√°rukat K√≠n√°ban. Az √ļj egri fejleszt√©s, a Calidus mint√°j√°ra burkolt tandem giro osztatlan sikernek √∂rvendett. K√≠v√°ncsi vagyok, hogyan rep√ľl, kis szerencs√©vel egy h√≥nap m√ļlva m√°r el is mes√©lhetem.
A Youtube tele van videókkal az idei vásárról, tessék bátran klikkelni, én nem is szaporítom tovább a szót.

Szöveg: Szabó György 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Forg√≥sz√°rnyas ULMerevsz√°rny√ļ ULMotoros s√°rk√°ny

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.12 mŠsodperc