Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Merevszárnyú UL

XIV. Apollo találkozó


Az elmúlt évek hagyományainak megfelelõen, Blois utáni hétvégén szeptember 7-8-9.-én szerveztük az Apollo találkozót.

Az idõjárás kegyes volt hozzánk, kedvezett a repülõs és a földi programoknak egyaránt. A jól megszervezett kampány eredményeként rekord számú látogatója volt a rendezvénynek.
A találkozón bemutatkozott a Halley Kft által gyártott Apollo UL repülõgépek összes típusa - motoros sárkányok, FOX-ok, ApolloGyro AG1 -, valamint más gyártók gépei is,- MagniGyro, motoros siklóernyõk. Szárnyon érkezett több vendég is Romániából, Szlovákiából.
Bemutatót repült Ludányi Csaba ApolloFOX-al, Németh Kornél ApolloGyro AG1-el, Bartovics József Apollo motoros sárkánnyal, bemutatkozott a KOMO-SKY TEAM ApolloFox kötelék, tagjai: Kreith Eduárd, Gróf Zoltán, Szakács Gábor, Komócsi Zoltán. Pamacs hagyományosan a levegõben bûvölte a kígyóját.
Szombaton 11 óra körül záró feladatként befutott a Bazul kupa mezõnye 15 géppel. Közben folyamatosan zajlott a sétarepülés, lehetõség volt kipróbálni az Apollo típusokat, de volt Cessna, Robinson helikopter is. Az érdeklõdésre jellemzõ, hogy még vasárnap délután is szállították a gépek a látogatókat. A földi programok is folyamatosan zajlottak, a színpad megállás nélkül üzemelt, szórakoztatva a közönséget, legnagyobb sikert a GÉPSZÍJ együttes aratta, akik évek óta stabil fellépõi a találkozónak. Délután megérkeztek a veterán jármûvek, volt katonai sátor és bemutató, a kis hangárban repülõgép szimulátoron lehetett kipróbálni a virtuális repülést. Volt vásári forgatag, gyerekeknek ugráló vár, büfé. A VIP hangárban külön dicséret illeti a Halley Kft lányait, akik a három napot nonstop mosolyogva végig dolgozták, sütöttek-fõztek, kiszolgálták a cég vendégeit, akik olyan jól érezték magukat, hogy még éjfélkor sem akartak nyugovóra térni.
Igen jól sikerült a XIV. Apollo találkozó, várunk mindenkit a XV.-re, az Apollo motoros sárkányrepülõgép 30. születésnapjára.

Szöveg és képek: Sebõk Vendel 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Forgószárnyas ULMerevszárnyú ULMotoros sárkány

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc