Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Merevszárnyú UL

XIV. Apollo találkozó


Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, Blois utáni hétvégén szeptember 7-8-9.-én szerveztük az Apollo találkozót.

Az időjárás kegyes volt hozzánk, kedvezett a repülős és a földi programoknak egyaránt. A jól megszervezett kampány eredményeként rekord számú látogatója volt a rendezvénynek.
A találkozón bemutatkozott a Halley Kft által gyártott Apollo UL repülőgépek összes típusa - motoros sárkányok, FOX-ok, ApolloGyro AG1 -, valamint más gyártók gépei is,- MagniGyro, motoros siklóernyők. Szárnyon érkezett több vendég is Romániából, Szlovákiából.
Bemutatót repült Ludányi Csaba ApolloFOX-al, Németh Kornél ApolloGyro AG1-el, Bartovics József Apollo motoros sárkánnyal, bemutatkozott a KOMO-SKY TEAM ApolloFox kötelék, tagjai: Kreith Eduárd, Gróf Zoltán, Szakács Gábor, Komócsi Zoltán. Pamacs hagyományosan a levegőben bűvölte a kígyóját.
Szombaton 11 óra körül záró feladatként befutott a Bazul kupa mezőnye 15 géppel. Közben folyamatosan zajlott a sétarepülés, lehetőség volt kipróbálni az Apollo típusokat, de volt Cessna, Robinson helikopter is. Az érdeklődésre jellemző, hogy még vasárnap délután is szállították a gépek a látogatókat. A földi programok is folyamatosan zajlottak, a színpad megállás nélkül üzemelt, szórakoztatva a közönséget, legnagyobb sikert a GÉPSZÍJ együttes aratta, akik évek óta stabil fellépői a találkozónak. Délután megérkeztek a veterán járművek, volt katonai sátor és bemutató, a kis hangárban repülőgép szimulátoron lehetett kipróbálni a virtuális repülést. Volt vásári forgatag, gyerekeknek ugráló vár, büfé. A VIP hangárban külön dicséret illeti a Halley Kft lányait, akik a három napot nonstop mosolyogva végig dolgozták, sütöttek-főztek, kiszolgálták a cég vendégeit, akik olyan jól érezték magukat, hogy még éjfélkor sem akartak nyugovóra térni.
Igen jól sikerült a XIV. Apollo találkozó, várunk mindenkit a XV.-re, az Apollo motoros sárkányrepülőgép 30. születésnapjára.

Szöveg és képek: Sebők Vendel 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Forgószárnyas ULMerevszárnyú ULMotoros sárkány

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.09 másodperc