HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Forgószárnyas UL

A Fama csod√°ja


A francia 6-os ultrak√∂nny√Ľ g√©poszt√°ly el√Ķ√≠r√°sainak val√≥ megfelel√©si k√©nyszer v√°ratlan fordulatot hozott a lehets√©ges UL helikopterek belterjes, de ann√°l k√∂ny√∂rtelenebb harc√°ban.

A modenai karbon helikopter, a FAMA 209, amit tavaly ilyenkor a francia l√©g√ľgy, a DGAC kicsukott a tesztel√©si folyamatb√≥l, mert gy√°rt√≥i nemes egyszer√Ľs√©ggel lel√©ptek a hivatalos m√©r√©s el√Ķtt, most mint egyfajta rep√ľl√Ķ T4-es termin√°tor t√©rt vissza a k√∂zelm√ļltban, amikor is minden k√©ts√©get kiz√°r√≥ hiteless√©ggel igazolt√°k, hogy a k√∂nny√≠tett, cs√ļsz√≥talpas v√°ltozat nem t√∂bb, mint 270 kg sz√°razon. Az olaszok t√∂redelmesen bevallott√°k, hogy a beh√ļzhat√≥ fut√≥s v√°ltozathoz k√©pest t√∂bb mint 30 kg-ot faragtak le, igaz, an√©lk√ľl hogy a m√©retekhez hozz√°ny√ļltak volna. A francia piacra sz√°nt SL v√°ltozat g√°zturbin√°ja 162 helyett csak 134 l√≥er√Ķ, ezt is a jogszab√°ly √≠rja el√Ķ. A beh√ļzhat√≥ fut√≥s v√°ltozatot tov√°bbra is gy√°rtj√°k a helyi, kev√©sb√© „szigor√ļ” piac sz√°m√°ra, a k√©t v√°ltozat √°ra azonos, vagyis a s√ļlycs√∂kkent√©s annyiba ker√ľl, mint a beh√ļzhat√≥ fut√≥. Aprop√≥ √°r: 154.000 Euro, a rep√ľlt √≥ra √∂nk√∂lts√©ge √°ll√≠t√≥lag k√∂telez√Ķ karbantart√°sok √©s hajt√≥m√Ľ potenci√°l figyelembe v√©tel√©vel is 100 Euro alatt van.

Szöveg és képek: Szabó György 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Forgószárnyas UL

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.03 mŠsodperc