Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Merevszárnyú UL

Apollo nap


A XII. Apollo találkozó a jó idő és a jókedv jegyében zajlott. Ahogy már megszokhattuk, idén is színvonalas műsorösszeállítást élvezhettek az egri repülőtérre kilátogatók. A találkozó hivatalos megnyitóját követően “beindult az élet”, úgy a földön, mint a levegőben is.A légibemutatók sorozatát a Hajdú kötelék nyitotta, majd ezt követte a motoros ernyősök parádéja, a déli órákban megérkeztek a Bazul kupa versenyzői is, akik Miskolcról, egy feladat keretén belül repültek át Egerbe. Később az eget egy óriáskígyó próbálta magáévá tenni, de Pamacs sikeresen bűvölte. A gyár egyik legismertebb sztárpilótája, Filipovits Attila az idén nem motoros sárkánnyal, hanem egy MTO Sport nyitott tandem elrendezésű autogiróval kápráztatta a nagyérdeműt, jelezve ezzel, hogy valami készül Egerben a halley-nél, és se nem puha, se nem merev a szárnya...
A délutáni órákban, a rendezvény névadója is, az Apollo repülőgép gyár sorakoztatta fel termékeit, szemtanúi lehettünk az Apollo Fox légibemutatójának és a cég által gyártott sárkányrepülők showjának. A földön maradt közönséget a sokszínű színpadi program szórakoztatta, melyet hastáncos bemutató, helyi hírességek koncertjei és modern tánc formációk fellépései tettek élvezetessé.


Délután sor került a Bazul kupa eredményhirdetésére is. A szombati nap folyamán a kíváncsi érdeklődők kipróbálhattak minden repülő alkalmatosságot és a büfé egész nap meleg étellel várta a vendégeket. Ami az idei találkozót minden idők legjobbjává tette, az a kellemes baráti légkör volt, az öröm, hogy gyakorlatilag a teljes magyar ultrakönnyű társadalom összejött a nyarat, a kalandokat, a repüléssel kapcsolatos élményeket búcsúztatni. És kivételesen minden klappolt, minden úgy zajlott, ahogy az a nagy könyvben meg van írva. Áldás volt rajta. Adassék még nekünk sok ilyen jóízű repülőbúcsú, az Apolló Aicraftnak, minden lelkes dolgozójának és Molnár Zoli bácsinak személyesen: erő, egészség és derű, hogy biztosítsák számunkra a repüléshez szükséges kellékeket és kereteket.

Szöveg: Vizaknai Katinka
Képek: Apollo és Szabó György

 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Merevszárnyú ULMotoros sárkány

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc