HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Motoros s√°rk√°ny

Technikai Triatlon 2011Id√©n imm√°r nyolcadik alkalommal ker√ľlt megrendez√©sre a Ferinc Vince √©s csapata szervez√©s√©ben a Nagykanizsai sportrep√ľl√Ķt√©ren a Technikai Triatlon.

Az¬†id√Ķj√°r√°s is a versenyz√Ķknek kedvezett, teh√°t a ny√°ri naps√ľt√©sben de 30¬įC alatti maxim√°lis h√Ķm√©rs√©kletben √©s sz√©lmentes k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt kev√°ghattak neki a megm√©rettet√©snek a benevez√Ķk.
A versenyt a Nagykanizsai polg√°rmester, Cseresny√©s P√©ter √©s a Nagykanizsai Sportrep√ľl√Ķ Egyes√ľlet eln√∂ke, Cserty Tibor nyitotta meg. Az idei versenyen 16, k√©tf√Ķs csapat √°llt a rajthoz. A felvonultatott, hagyom√°nyosan motoros s√°rk√°nyos g√©p√°llom√°nyt h√°rom autogyro √©s egy merevsz√°rny√ļ g√©p tette sz√≠nesebb√©. A versenyz√Ķk n√©vsor√°t pedig, a sok visszat√©r√Ķ vend√©gen √©s az √ļjonnan √©rkezetteken f√∂l√ľl, id√©n a Magyar Rep√ľl√Ķ Sz√∂vets√©g eln√∂ke, dr. Kecskem√©ti Tam√°s is b√Ķv√≠tette.
A p√°rosoknak els√Ķk√©nt a rep√ľl√Ķs-navig√°ci√≥s feladattal kellett megk√ľzdeni√ľk, amit termikes id√Ķ tett m√©g izgalmass√°. A 70 km-es h√°romsz√∂g√Ľ kurzuson tal√°lhat√≥ objektumok megtal√°l√°sa nem volt k√∂nny√Ľ feladat, 10%-osan csak a t√∂bbsz√∂r√∂s vil√°gbajnok Thur√≥czy Endr√©nek siker√ľlt. A feladatr√≥l visszat√©r√Ķ versenyz√Ķket b√Ķs√©ges eb√©d fogadta, ut√°na aut√≥s-navig√°ci√≥s feladat k√∂vetkezett. A tavalyi GPS alap√ļ feladatt√≥l elt√©r√Ķen az id√©n ism√©t hagyom√°nyos ral√≠-itiner volt, aminek a teljes√≠t√©se sor√°n √©rdekes kultur√°lis √©s t√∂rt√©nelmi helysz√≠neket kellett √©rinteni √©s ezekn√©l inform√°ci√≥t szerezni, p√©ld√°ul olyant, hogy h√°ny vil√°gh√°bor√ļs √°ldozatra eml√©keztet az adott t√©ren lev√Ķ eml√©km√Ľ, vagy hogy kinek az id√©zete olvashat√≥ az adott ponton l√°that√≥ szobor talapzat√°n. A k√∂zel 100 km-es feladat teljes√≠t√©s√©hez a KRESZ szab√°lyainak a betart√°sa is el√Ķ√≠r√°s volt, azoknak, akik nem t√©vedtek el, ez nem is volt neh√©z. Ennek a versenysz√°mnak a v√©g√©n a r√©sztvev√Ķk a Cs√≥nak√°z√≥-t√≥hoz √©rkeztek, ahol a v√≠zi megm√©rettet√©s v√°rt r√°juk egy b√≥j√°kb√≥l kialak√≠tott versenyp√°lya k√©p√©ben, melyen jetskivel kellett v√©gigsz√°guldaniuk, pontosabban: v√©gig-b√©n√°zniuk, lehet√Ķleg s√Ľr√Ľ v√≠zbepotyog√°s n√©lk√ľl. Egyesek profi szinten ker√ľlgett√©k az akad√°lyokat, a d√∂nt√Ķ t√∂bbs√©g azonban nem rendelkezett megfelel√Ķ rutinnal a k√∂nny√Ľ √©s (lehet hogy sz√°nd√©kosan) borul√©kony j√°rg√°ny vezet√©s√©ben, √≠gy ez a versenysz√°m a rekeszizmokra volt a legink√°bb vesz√©lyes, mondani sem kell, hogy a m√≥l√≥n has√°t fog√≥ √©s a v√≠zben verejt√©kez√Ķ versenyt√°rsakat mindenf√©le j√≥tan√°csokkal √©s komment√°rokkal gazdagon ell√°t√≥ k√°r√∂rvend√Ķk sz√°m√°ra, akik term√©szetesen maguk is adtak okot der√ľlts√©gre, amikor r√°juk ker√ľlt a sor. A verseny z√°r√≥feladata, mint hagyom√°nyosan, most is a talaj k√∂zeli, rep√ľl√Ķs-√ľgyess√©gi feladatsor volt, a paintball fegyverrel val√≥ lufivad√°szat √©s a homokzs√°kokkal t√∂rt√©n√Ķ c√©lba dob√°s. Minden versenysz√°m k√ľl√∂n-k√ľl√∂n ker√ľlt ki√©rt√©kel√©sre √©s az √∂sszes√≠tett pontok alapj√°n az esti √≥r√°kban ker√ľlt sor az eredm√©nyhirdet√©sre. Az idei versenyt a Filipovits Attila √©s Horv√°th Zolt√°n √°ltal alkotott p√°ros nyerte, a m√°sodik helyen a Solymosi Tibor – Dobri Lajos p√°ros v√©gzett, m√≠g a bronz√©rmet Heged√Ľs K√°roly √©s Zsilinszky Rita tudhatta mag√°√©nak. Azonban nem csup√°n a dobog√≥s helyen √°ll√≥k kaptak d√≠jat, hanem minden egyes versenysz√°m gy√Ķztes p√°rosa is egy-egy k√ľl√∂nd√≠jjal t√©rhetett haza. A szervez√Ķknek k√∂sz√∂nhet√Ķen a verseny minden r√©sztvev√Ķje eml√©klappal √©s sok kedves eml√©kkel t√°vozhatott az id√©n is meglehet√Ķsen nagy sikert arat√≥ √©s mondhatni z√∂kken√Ķmentesen lebonyol√≠tott VIII. Technikai Triatlonr√≥l.
Ez √ļton is szeretn√©k k√∂sz√∂netet mondani a pil√≥t√°knak, akik v√°llalt√°k a megm√©rettet√©st √©s a g√©peik √°ltal is hozz√°j√°rultak a versenyhez, a vend√©geknek, akik elfogadt√°k a megh√≠v√°st √©s akt√≠van r√©szt vettek a feladatokban, a t√°mogat√≥knak, akik kivitelezhet√Ķv√© tett√©k a rendezv√©nyt, a szervez√Ķknek, akik n√©lk√ľl a verseny nem val√≥sulhatott volna meg √©s legf√Ķk√©ppen a verseny √∂tletgazd√°j√°nak Ferinc Vinc√©nek.

Szöveg: Vízaknai Katinka
Képek: Korpavári Attilla


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Forg√≥sz√°rnyas ULMerevsz√°rny√ļ ULMotoros s√°rk√°ny

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.17 mŠsodperc