Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

Aero 2011 - Motoros ernyő -


Az idei Aero kicsit más volt. De jó. Az sem volt zavaró, hogy már szombaton véget ért, így legalább jót lehetett bringázni a bodeni tó partján.

A motoros ernyős, főleg a lábról üzemelő vállfaj képviselete szerénynek volt mondható, ez mindig így van, nincs elég pénz benne…
A motorgyártók, Simonini, Hirth, Rotax persze jelen voltak, de nem hoztak semmi izgalmasat. A Per il Volo képviseltette magát, de még a Polini motoros Miniplane-t sem hozták el. Az airbag helyett villanymotorral és összecsukódó légcsavarral szerelt siklóernyős beülők jelentették az újdonságot.
Ilyen volt a Skywalk E-Walkja vagy az arra kísértetiesen hasonlító Scott-E a Charlytól. Yuneec-ékat nem láttam, pedig ideje lenne lecserélni E-packom akksiját a régen beígért Kokam-ra. A trájkok mikrokozmosza kicsit fantáziadúsabb volt, bár a szenzációt olyan apróság jelentette, mint a fából készült váz és futómű, stílszerű de üzemképtelen csillagmotorral, vagy a forgatható pilótaülés, ami kétségkívül megkönnyíti a túlsúlyos pilóták beülését. A trájk végül is nekik való, nemdebár?

Szöveg és képek: Szabó György


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc