HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

Parapower Redback ME


(ME mint Multi engine, vagyis több motor befogadására alkalmas)
Típusjele lehetne KZ (Kilo Zoulou) 2010, mert ez a modell is Klocza Zsolt alkotói géniuszát dicséri.

Az alap√∂tlet nem egy nagy durran√°s. Az egys√©ges motortart√≥ v√°z, amibe min√©l t√∂bb motort be lehet szerelni, minden h√°timotor gy√°rt√≥ fej√©ben megfordult. Eddig azonban senkinek nem j√∂tt √∂ssze a kivitelez√©s. Ez a v√°z azonban egy k√©pz√Ķm√Ľv√©szeti m√Ľremek, annak a t√©rplasztikai kifejez√Ķd√©se, hogy mik√©nt lehet a kompromisszumb√≥l eljutni a t√∂k√©letess√©gig. Mert b√°r a legt√∂bb olasz motor felfogat√°sa k√∂zel azonos s√≠kban van, a n√©gy felfogat√°si pont is viszonylag azonos t√°vols√°gra van egym√°st√≥l, a motorok fel√©p√≠t√©se, a l√©gcsavar tengely√©nek az elhelyezked√©se √©s a motorok vastags√°ga √©rz√©keny elt√©r√©seket mutat, t√∂meg, teljes√≠tm√©ny √©s nyomat√©kadataikr√≥l nem is besz√©lve. M√°rpedig az messze nem el√©g, hogy a motor belef√©rjen a v√°zba, m√©g a130 cm-es l√©gcsavarnak is el kell forogni a 140 cm-es √°tm√©r√Ķj√Ľ keretben, m√©gpedig pontosan annak a s√≠kj√°ban. A tol√≥er√Ķ pedig centr√°lisan, a felsz√°ll√°st megk√∂nny√≠t√Ķ m√≥don, el√Ķre-h√°tra billent√Ķ nyomat√©kt√≥l, precesszi√≥t√≥l lehet√Ķleg mentesen kell, hogy hasson, f√ľggetlen√ľl a l√©gcsavar forg√°sir√°nyt√≥l. Ezt a feladv√°nyt csak olyan szakember tudja megoldani, aki maga is akt√≠v, s√Ķt: tapasztalt pil√≥ta, mad√°rember. Modern id√Ķk Kvasz Andr√°sa.
A KZ2010 ME alkalmas a Polini Thor 100, Sky Engine, a Vittorazi Fly 100 Evo és a Moster 185-ös, a Ros 100 és 125-ös, a Corsair M19 és M25 motorok befogadására.
Mindezt √ļgy, hogy a k√∂nnyebb 12 l-es tanknak k√∂sz√∂nhet√Ķen a k√∂zponti v√°z t√∂mege alig v√°ltozott, merevs√©ge viszont jelent√Ķsen n√Ķtt. A nagyobb sorozatban gy√°rthat√≥s√°g miatt √°ra term√©szetesen cs√∂kkent, de van egy a vev√Ķk√∂r szempontj√°b√≥l m√©g l√©nyegesebb szempont: egy kezd√Ķ pil√≥ta megv√°s√°rolhatja szer√©nyebb teljes√≠tm√©ny√Ľ motorral, majd a rutin megszerz√©s√©vel egyre bik√°sabb motorokra cser√©li azt. S√Ķt, ak√°r motor n√©lk√ľl is megv√°s√°rolhat√≥, ami az ebay √©s egy√©b alternat√≠v beszerz√©si csatorn√°k r√©v√©n, vagy esetleg direkt gy√°ri v√°s√°rl√°s √°ltal izgalmas √©s el√Ķny√∂s megold√°sokkal kecsegtet.

Szöveg: Szabó György


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.05 mŠsodperc