Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Motoros sárkány

Technikai triatlon 2010


Az idei Technikai Triatlon igen jóízűre sikeredett.

Július 17.-én 18 ekipázs gyűlt össze a nagykanizsai reptéren. Az első versenyszám mindjárt egy navigációs feladat volt. 62 km-es háromszögön kellett térben és időben minél pontosabban végigrepülni, közben pedig nyolc az útvonalon összevissza sorrendben elbújtatott tereptárgyat megtalálni fénykép alapján. A második feladat szintén navigációra volt kihegyezve, de már földön, szgk.-val. 15 GPS koordinátát adtak meg a szervezők, mindenik valamilyen Kanizsa város vagy környékebeli jellegzetességhez vezetett, ahol egy kérdésre adott helyes válasz további koordinátákat biztosított. A kérdések egy-egy szoborral, vagy épület homlokzatán látható festménnyel, vagy akár egy műemléken olvasható idézettel voltak kapcsolatosak. A GPS koordináták ideális sorrendbe fűzése akár el is dönthette a versenyszám kimenetelét. 90 perc állt rendelkezésre, az igazság az, hogy elég sokan már jóval előbb feladták, főleg azok, akik nem rendelkeztek friss adatbázisú útvonaltervezős GPS-el. A következő feladat a hagyományos Jetskis bólyakerülgetés volt, ez már sokkal kevésbé volt megerőltető intellektuálisan. Késő délutánra járt az idő, amikor a légi ügyességi számok elkezdődhettek, a rutinos és gördülékeny szervezés ellenére sem maradt idő a kapu alatt átrepülős versenyszámra, be kellett érni a homokzsákkal bombázással és az airsoft-os M16-os lufipukkasztásal.
Az autogiró első alkalommal mutatkozott be hasonló versenyen, egyértelművé téve, hogy repülési tulajdonságai miatt külön kategóriába illene.
Ferinc Vince ismét kitett magáért.

Eredmény:
I. Török András – Fejéregyházi László
II. Szabó György – Szabó Ildikó
III. Gyömbér István – Zsilinszki Rita

Szöveg: Szabó György


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Forgószárnyas ULMerevszárnyú ULMotoros sárkány

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc