Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

BlackBird karbonvázas Simonini


Pici ernyőkhöz nagy motor kell. Ezért is választottuk új fejlesztésünkhöz a Fresh Breeze által avionnált Simonini Mini2+ motort. A zöldfülűek és a hátimotorozásra alulról kacsingatók köreiben nem vagyunk népszerűek azzal az állásfoglalásunkkal, hogy ennek a műfajnak a lényege nem az olcsóság. Pedig saját bőrünkön megtapasztaltak alapján állítjuk: egy adott érték alatt úgysem lesz repülés, csak beszerzés és haszontalan cuccok birtoklása.

Az pedig, ami arra nem használható, amire szántuk volna, még akkor is méregdrága, ha ócóóóé kínálják. Hogy tovább fokozzuk ezt az antipátiát, úgy döntöttünk, hogy a 2009-es fejlesztés egy igazán exkluzív légi jármű lesz. Olyan, amit az olcsójánosok fórumain aztán jól le lehet húzni. Moduláris, legószerűen építhető, biztosíték szerepet betöltő műanyag elemekkel ellátott karbonvázat és keretet készíttettünk a Flymecc nevű olasz céggel. A beavatottak tudják: ők gyártják a csilivili folyadékhűtéses Sky Engine motort. Ami kevésbé ismert: szintén ők gyártják a Fly Castelluccio által forgalmazott Quixót is. Nos, ennek egy klónját alakíttattuk át kedvenc motorunk számára.
Az eredmény egy érdekes vonalvezetésű, igen strapabíró és funkcionális, az alu változatnál közell 2 kg-mal könnyebb utazógép lett. Utazó, abban az értelemben, hogy 15 l-es tankjának köszönhetően 5 órás autonómiát biztosít, ami egy megfelelő ernyővel akár 300 km is lehet szélcsendben, és utazó, amennyiben bőrönd méretűre egyetlen villáskulcs segítségével tíz perc alatt szétszerelhető. A cserélhető összekötő elemeknek köszönhetően gyakorlatilag elpusztíthatatlan, az első napon elrontott start vagy elbaltázott leszállás miatt nem kell lemondani a túra vagy a vakáció alatt még ígérkező repülésekről, nem kell drótozni-hajlítani, hegeszteni. Csak igényeseknek ajánljuk.


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.18 másodperc