Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Motoros sárkány

Ultrakönnyû Eb Lengyelországban


Augusztus második felében rendezték meg a lengyelországi Leszno repterén a 2008. évi Európa-bajnokságot a klasszikus ultrakönnyû géposztályoknak. A magyar csapat, bár kis létszámban vett részt, de kiválóan teljesített a versenyen, kár, hogy a hivatalos eredmények ezt nem tükrözik eléggé… A két kétüléses és egy együléses motoros sárkány legénységének – Thuróczy Endre – Hojek Ferenc, Ferinc Vince – Varga Zoltán, valamint Kovács Aurél – csak gratulálni lehet.

Az edzõnapok ragyogó idõjárása után a verseny elsõ két napján sajnos nem voltak repülésre alkalmasak a feltételek. A harmadik napon navigációs feladattal kezdõdött az Eb, majd számos különbözõ célraszálló, ügyességi versenyszámmal folytatódott, melyeken a magyarok különösen jó eredményeket értek el. A célraszállásnál nemcsak a beérkezés pontossága számított, hanem a minél rövidebb idõn belül való megállás is, amit külön mértek.
Az üzemanyag-takarékossági számban Thuróczy Endre több mint 10 éve mindig a legjobbak élén áll, ez most sem volt másképp, de még az általában ebben a feladatban kevésbé jeleskedõ Vincéék is a negyedik helyen végeztek, ráadásul kétütemû motorral, melybõl az egész bajnokságon csak kettõ akadt. A három magyar sárkány az utolsó, navigációs feladatban is az élmezõnyben futott be. Az eredmények közzététele napokig késett, így a rendezés miatt háborgó versenyzõk maguk tartották számon és összesítették pontjaikat, e szerint igen elõkelõ helyezésekre számíthattak a magyar pilóták. Érthetõ hát a csalódottság, amit az eredmények publikálásakor éreztek. A sorozatos óvásoknak köszönhetõen Vincéék végül a 4., Thuróczy Endréék az 5., Aurél a 6. helyen végzett, az összesítésben pedig 5. lett a magyar válogatott. Ez persze így is szép teljesítmény, de a részrehajló elbírálás okozta rossz szájíz azért beárnyékolta az örömöt…
Egyéni versenyben angol páros állt a dobogó tetején, a csapatversenyben pedig a hagyományosan jól teljesítõ, nagy létszámú cseh válogatott gyõzedelmeskedett az összesen 14 ország részvételével tartott versengésen.

Szöveg: Kádár Andrea
Képek: Ferinc Vince


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Motoros sárkány

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.10 msodperc