HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

PPG-Eb Lengyelorsz√°gban


Augusztus 2. √©s 10. k√∂z√∂tt Lomz√°ban rendezt√©k meg a motoros erny√Ķs Eur√≥pa-bajnoks√°got. Bar√°tunk, Michel Touitou a tavalyi pekingi vil√°gbajnoks√°gon sz√≥l√≥ban el√©rt 4. helyez√©s ut√°n most a l√°br√≥l indul√≥ tandem kateg√≥ri√°ban, Tristan Guillabeau-val szerzett arany√©remmel t√©rt haza. A szint√©n Parapower Simoninivel versenyz√Ķ Christophe Charon – Laurence Capieu p√°ros pedig harmadik helyen v√©gzett. Csupa j√≥ h√≠r!

T√∂bb mint 100 pil√≥ta versengett n√©gy kateg√≥ri√°ban, ezen bel√ľl is az 59 sz√≥l√≥ √©s 8 tandem l√°br√≥l indul√≥ leg√©nys√©g volt t√ļls√ļlyban a 23 sz√≥l√≥ √©s 12 tandem tr√°jkos indul√≥ mellett.
Michel TOUITOU és Tristan GUILLABEAU
Az egyéni aranyérmet a spanyol Juan Jose Garcia de Abajo szerezte meg, szinte holtversenyben honfitársával, Ramón Morillasszal. A franciáknál lassan nemzeti intézménynek számító Mathieu Rouanet most csak a bronzérmet vitte haza.
Az addigi t√∂k√©letesnek mondhat√≥ id√Ķj√°r√°s ut√°n az els√Ķ versenynapon a meglehet√Ķsen instabil l√©gk√∂ri viszonyok ink√°bb az economy feladatoknak kedveztek volna, ennek ellen√©re a szervez√Ķk a c√©lra sz√°ll√°ssal ind√≠tottak. Nem csak centiken, m√°sodperceken is m√ļlik a gy√Ķzelem: itt Ram√≥n gy√Ķzelme eg√©szen pontosan azon a kett√Ķn m√ļlott, amennyivel kevesebb telt el a megadott 1 percn√©l motorle√°ll√≠t√°s √©s a f√∂ldet √©r√©s k√∂z√∂tt Mathieu eset√©ben. J√≥ lesz figyelni…
Christophe CHARON és Laurence CAPIEU
M√°snap m√°r reggel 6-kor a navig√°ci√≥s versenysz√°mmal kezd√Ķd√∂tt a nap. A sz√≥l√≥ban indul√≥knak 90, a tandemleg√©nys√©geknek 60 perc √°llt rendelkez√©s√©re, hogy a lehet√Ķ legt√∂bb kilom√©tert √©s ellen√Ķrz√©si pontot gy√Ľjts√©k be. Ezen a motorokat meglehet√Ķsen ig√©nybe vev√Ķ pr√≥bat√©telen v√©rzett el m√Ľszaki hiba miatt a bajnoks√°g egyik nagy favoritja, a brit Michel Carnet, a francia Nicolas Salinas √©s David Muzellec pedig √©lre t√∂rtek, csak√ļgy, mint a tandemben egyform√°n j√≥l szerepl√Ķ Michel√©k √©s Christophe-√©k.
A k√∂vetkez√Ķ, keddi napon sajnos az er√Ķs sz√©l miatt k√©nyszerpihen√Ķre √≠t√©ltettek a csapatok. M√°snap, szerd√°n is hosszas v√°rakoz√°s el√Ķzte meg a d√©lut√°n v√©g√ľl m√©gis sikerrel megtartott economy h√°romsz√∂grep√ľl√©st, amelyen Michel Carnet tarolt, Mathieu-vel √©s Ram√≥nnal a sark√°ban.
Cs√ľt√∂rt√∂kre azt√°n megj√∂tt a j√≥ id√Ķ, s mivel az el√Ķrejelz√©s nem j√≥solt neki hossz√ļ √©letet, kem√©ny nap el√©be n√©ztek a versenyz√Ķk. 3 feladatot kellett teljes√≠teni√ľk. Az els√Ķ a szlalom volt, melyen a lengyel Grzegorz Krzyzanowski f√∂l√©nyesen diadalmaskodott, az √∂sszesen 42 m√°sodperces feladatban 5 m√°sodpercet verve a m√°sodik legjobbra. Tandemben pedig Michel √©s Tristan aratott f√©nyes gy√Ķzelmet ebben a sz√°mban.
K√∂vetkezett a kombin√°lt navig√°ci√≥-economy feladat, amelynek sor√°n adott mennyis√©g√Ľ – sz√≥l√≥ban 2, tandemben 3 kg – √ľzemanyaggal kellett a lehet√Ķ legtov√°bb √©s a legt√∂bb ellen√Ķrz√Ķ pont √©rint√©s√©vel a leveg√Ķben maradni. Sz√≥l√≥ban Ram√≥n lett a legjobb, a p√°rosok k√∂z√ľl pedig itt is Michel√©k t√Ľntek ki, t√∂bb mint k√©t√≥r√°s rep√ľl√©ssel!
A maratoni napot – √©s egyben a bajnoks√°got is – a „mini-maxi” versenysz√°m z√°rta, sz√≥l√≥ban a fiatal Pascal Vall√©e, tandemben pedig a litv√°n Gaudiesius p√°ros gy√Ķzelm√©vel.
Ahogy Michel mes√©li, a csapatszellem √©s az √∂sszetart√≥, cinkos j√≥ hangulat m√©g a megszokottn√°l is mark√°nsabban f√©mjelezte ezt a versenyt. Annak pedig k√ľl√∂n√∂sen √∂r√ľl√ľnk, hogy nagysz√°m√ļ fiatal pil√≥ta vett r√©szt √©lete els√Ķ nemzetk√∂zi megm√©rettet√©s√©n – a legfiatalabb Alexandre Mateos 16 √©vesen a 17. helyet szerezte meg. Csak √≠gy tov√°bb, fi√ļk √©s l√°nyok!

Szöveg: Kádár Andrea
Képek: Marie Touitou, Christophe Charon

PF1
Helyez√©sOrsz√°gPil√≥ta√Ėsszpontsz√°m
1ESPJuan Jose GARCIA DE ABAJO4251
2ESPRamón MORILLAS4249
3FRMathieu ROUANET3858
4POLGrzegorz KRZYZANOWSKI3818
5CZEFrantisek SALAVA3805
6FRNicolas SALINAS3353
7POLAdam CEGIELKA3289
8CZETomas BERKA3163
9GBRMike CHILVERS3123
10FRDavid MUZELLEC3110
PF1 csapat
Helyez√©sOrsz√°g√Ėsszpontsz√°m
1Spanyolorsz√°g12665
2Franciaorsz√°g12112
3Lengyelorsz√°g11284
4Anglia10617
5Csehorsz√°g10466
6Olaszorsz√°g8572
7Litv√°nia6324
8Brazília4997
9Belgium4794
10Németország3833
PF2
Helyez√©sOrsz√°gPil√≥ta√Ėsszpontsz√°m
1FRMichel TOUITOU / Tristan GUILLABEAU4435
2CZEVladimir PROCEK / Michal BEDNARIK 3904
3FRChristophe CHARON / Laurence CAPIEU3624
4POL Witold KUSIAK / Piotr KACZYNSKI3370
5LTUGintaras GAUDIESIUS / Otas GAUDIESIUS3101
PF2 csapat
Helyez√©sOrsz√°g√Ėsszpontsz√°m
1Franciaorsz√°g8059
2Csehorsz√°g3904
3Lengyelorsz√°g3370
4Litv√°nia3101
5Spanyolorsz√°g0
5Anglia0
5Németország0 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.06 mŠsodperc