Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Motoros sárkány

Köztársaság Kupa Döntõ


Június 21-én Siófokon került megrendezésre az idei Köztársaság Kupa döntõje a Siófok-Kiliti repülõtéren. Míg az elõzõ hétvégén tartott kecskédi elsõ fordulón nem szegõdött a versenyzõk mellé az idõjárás kegye, a döntõn a nyári napfordulóhoz illõ tomboló kánikula fogadta a résztvevõket és érdeklõdõket.

Hogy a motoros sárkányos versenyzés a közönség számára is látványos programmá vált, az nagy részben Ferinc Vince érdeme. A négy versenyszám mindegyike élvezetes és izgalmas volt, amelyek közben ugyanúgy lehetett jó társaságban, jó hangulatban szurkolni a csapatoknak, akár egy focimeccsen.
A 9 részt vevõ csapatnak négy feladatot kellett teljesítenie. Bemelegítésként (bár erre a tûzõ napot figyelembe véve sok szükség nem volt) a lufivadászatban vetélkedtek egymással, itt három ponton kellett a talajközelben kikötött lufikat „becserkészniük” és bármilyen módon szétdurrantaniuk. E szám közben történt az egyetlen apró malõr, szerencsére csak egy orrfutó bánta, más kár nem esett. Majd jött a „bombázás” (a kijelölt ablakokba dobandó homokzsákokkal), aztán a „kacsázás” (három touch and go egymás után a megadott pontokat érintve), és végül a talán legmókásabb szám, a lövészet. Itt már a bemelegítés is külön mûsorszámnak számított, mivel a versenyzõk elõzetesen a földön gyakorolhatták a paintballpuskákkal való bánásmódot, ami nem kevés derültségre adott okot. A levegõbõl célba lõni aztán már keményebb diónak bizonyult.
Az összesítésben sorrendben a Délalföld, Nagykanizsa és Izsák csapata bizonyult a legjobbnak. De végsõ soron mindenki nyert, aki ezen az elsõ igazán forró, nyári versenyen ott lehetett a kiliti reptéren, akár nézõként, akár versenyzõként.

Szöveg és képek: Vampair


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Motoros sárkány

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.05 msodperc