HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

Monaco–Peking 2008, 10 000 km h√°timotorral


Gabriel Galtier √©s Fr√©d√©ric Jacques bar√°taink j√ļnius elej√©n indultak el a r√©g√≥ta tervezett „nagy dob√°sra”, a Monaco–Peking √ļtvonal megrep√ľl√©s√©re. K√©t h√©t alatt jutottak el Magyarorsz√°gig. Z√°nk√°n randev√ļztunk vel√ľk, hogy a Velencei-t√≥ √©s a H√°rmashat√°r-hegy √©rint√©s√©vel eg√©szen G√∂d√∂ll√Ķig elk√≠s√©rj√ľk √Ķket. √ćgy √Ķk is r√©szesedhettek a Felh√Ķ√ļt SE √°ltal az √©v leghosszabb napj√°n szervezett k√∂tel√©krep√ľl√©s √∂r√∂m√©b√Ķl. Ak√°r azt is hihett√©k, hogy az √Ķ tisztelet√ľkre gy√Ľlt √∂ssze t√∂bb mint 30 motoros erny√Ķs.

Az eddig megtett √ļtr√≥l √≠gy sz√°moltak be:
J√ļnius elsej√©n indultunk el Monac√≥b√≥l k√©t h√°timotorral 5 h√≥naposra tervezett t√ļr√°nkra, melynek v√©g√°llom√°sa Peking. Az √ļt j√≥ alkalom arra is, hogy behat√≥an tesztelj√ľk az √ļj gener√°ci√≥s bio√ľzemanyaggal m√Ľk√∂d√Ķ motorjainkat. Az id√Ķj√°r√°ssal nem volt sok szerencs√©nk... Egy h√©t v√°rakoz√°s ut√°n fel kell adnunk azt a terv√ľnket, hogy a Tende h√°g√≥n rep√ľlj√ľnk √°t Franciaorsz√°gb√≥l Olaszorsz√°gba, k√©nytelenek vagyunk a tengerparton haladni Genov√°ig, majd onnan √©szak fel√© vessz√ľk az ir√°nyt. Szlov√©ni√°ba √©rkezve az adjoviscinai rept√©ren szerezz√ľk be a sz√ľks√©ges inform√°ci√≥kat, kider√ľl, hogy a szlov√©n l√©gt√©r nagy r√©sz√©t lez√°rt√°k Georges Bush l√°togat√°sa miatt! Meg kell v√°rnunk a tilalom felold√°s√°t, de mikor v√©gre nekiindulhatunk, kedvez√Ķ szelekkel rep√ľl√ľnk tov√°bb. Szlov√©ni√°ban gy√∂ny√∂r√Ľ, erd√Ķvel bor√≠tott hegyvid√©kek f√∂l√∂tt rep√ľl√ľnk, a k√©nyszerlesz√°ll√°s kiz√°rva, √≠gy azt√°n komoly biztons√°gi r√°hagy√°ssal lav√≠rozunk.
Magyarorsz√°gra √©rve a nagykanizsai rept√©ren √©r√ľnk f√∂ldet. D√©lut√°n a helyi pil√≥t√°k felvil√°gos√≠tanak a folytat√°shoz sz√ľks√©ges tudnival√≥kr√≥l (itt szerencs√©re nincs korl√°toz√°s). K√©s√Ķ d√©lut√°n mind√∂ssze 7,5 liter √ľzemanyaggal rep√ľl√ľnk √°t Keszthelyre. Itt csatlakozik hozz√°nk az √ļtr√≥l k√©sz√ľl√Ķ dokumentumfilm√ľnket rendez√Ķ Olivier. Magyarorsz√°gi meg√°ll√≥nk sor√°n Budapestre is ell√°togatunk, s k√∂zben technikailag is felk√©sz√ľl√ľnk az √ļt r√°nk v√°r√≥ r√©sz√©re, hiszen Eur√≥p√°t elhagyva m√©g egy egyszer√Ľ kis alkatr√©sz beszerz√©se is komoly probl√©m√°t okozhat. Az eddig megtett √ļt sor√°n g√©peink j√≥l vizsg√°ztak, megb√≠zhat√≥nak √©s gyorsnak bizonyultak.

Eddig 1375 km-t tettek meg a leveg√Ķben, a h√°tralev√Ķ √ļtr√≥l pedig annyit, hogy ha a tervezett √°llom√°shelyeket egyenes vonallal k√∂tj√ľk √∂ssze, 7810 km-t ad ki a Route Express. K√≠v√°njuk nekik, hogy tartson ki a h√°tsz√©l!

Szöveg és képek: Vampair


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.04 mŠsodperc