Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

Vármező


A tavalyi hagyományokat követve idén is megrendezésre került szeptember utolsó hétvégéjén a kétnapos Vármezői Hőlégballonos Találkozó. A Marosvásárhelytől mintegy 50 km-re fekvő Vármező erdélyi körökben nagyon felkapott üdülőfalu.

Az egyik főszervező, Salat Csaba meghívásának eleget téve idén a Vampair is megjelent a rendezvényen. Mindkét napot a ballonosok hajnali felszállása nyitotta. A szerencsés korán kelők helyet kaphattak valamelyik lufi kosarában egy repülés erejéig, a földön maradók pedig végignézhették, amint körülbelül 1000 méter magasból kiugrik az egyik ballonból Szutor Zsiga ejtőernyős. Napközben a szél miatt sajnos nem sok alkalom nyílt a motoros ernyős repülésre, de mégis voltak, akik felmerészkedtek a levegőbe. Klocza Zsolti szívesen megreptette tandemben a bátor vállalkozókat. Tudván, mennyire időjárásfüggő a repülés, a rendezők másfajta szórakozási lehetőséget is biztosítottak. A kisebbek kipróbálhatták magukat a mászófalon, a nagyobbak pedig quaddal vágtak neki felderíteni a környéket. Nagy lehetőségek lettek volna a motoros sárkányos és merevszárnyú UL-es utasreptetésben, de az a pilótatársadalom és géppark odaát még nem alakult ki. Az egész napos jókedvhez a ragyogó napsütés is hozzájárult, majd alkonyatkor újra a ballonosoké volt a terep, illetve a levegő.
Jövőre is biztosított a Vampair helye Vármezőn. Ott leszünk, de már nagyobb létszámmal, és többféle, utasreptetésre is alkalmas repülőszerkezettel.

Szöveg: Tóth Marietta
Képek: Koszta Péter


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc