Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Hátimotor

Vármezõ


A tavalyi hagyományokat követve idén is megrendezésre került szeptember utolsó hétvégéjén a kétnapos Vármezõi Hõlégballonos Találkozó. A Marosvásárhelytõl mintegy 50 km-re fekvõ Vármezõ erdélyi körökben nagyon felkapott üdülõfalu.

Az egyik fõszervezõ, Salat Csaba meghívásának eleget téve idén a Vampair is megjelent a rendezvényen. Mindkét napot a ballonosok hajnali felszállása nyitotta. A szerencsés korán kelõk helyet kaphattak valamelyik lufi kosarában egy repülés erejéig, a földön maradók pedig végignézhették, amint körülbelül 1000 méter magasból kiugrik az egyik ballonból Szutor Zsiga ejtõernyõs. Napközben a szél miatt sajnos nem sok alkalom nyílt a motoros ernyõs repülésre, de mégis voltak, akik felmerészkedtek a levegõbe. Klocza Zsolti szívesen megreptette tandemben a bátor vállalkozókat. Tudván, mennyire idõjárásfüggõ a repülés, a rendezõk másfajta szórakozási lehetõséget is biztosítottak. A kisebbek kipróbálhatták magukat a mászófalon, a nagyobbak pedig quaddal vágtak neki felderíteni a környéket. Nagy lehetõségek lettek volna a motoros sárkányos és merevszárnyú UL-es utasreptetésben, de az a pilótatársadalom és géppark odaát még nem alakult ki. Az egész napos jókedvhez a ragyogó napsütés is hozzájárult, majd alkonyatkor újra a ballonosoké volt a terep, illetve a levegõ.
Jövõre is biztosított a Vampair helye Vármezõn. Ott leszünk, de már nagyobb létszámmal, és többféle, utasreptetésre is alkalmas repülõszerkezettel.

Szöveg: Tóth Marietta
Képek: Koszta Péter


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc