HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Forgószárnyas UL

Az els√Ķ fecske Pesten


Korompai Laci, alias Qfe bar√°tunk m√°s rep√ľl√Ķs m√Ľfajokban meg√©lt kalandjair√≥l √≠rtunk m√°r lapunkban. Egy okt√≥beri d√©lut√°n sokak √∂r√∂m√©re leg√ļjabb szerelm√©t, MT03 autogir√≥j√°t hozta el bemutatni √©s megs√©t√°ltatni a gy√ļr√≥i rept√©r f√∂l√∂tt.

M√°r r√©g√≥ta kac√©rkodott a forg√≥sz√°rnyas csod√°val, mikor id√©n ny√°ron v√©gre √ļgy hozta a sors √©s az alkalom, hogy belev√°ghatott a k√∂zelebbi ismerked√©sbe. Motoros erny√Ķs √©s s√°rk√°nyos tapasztalatainak k√∂sz√∂nhet√Ķen nem jelentett sz√°m√°ra k√ľl√∂n√∂sebb neh√©zs√©get a giro megszel√≠d√≠t√©se, mint mondja, az egyetlen eddig nem tapasztalt √ļjdons√°g a bottal-ped√°lokkal val√≥ ir√°ny√≠t√°s volt, amit persze hamar elsaj√°t√≠tott. N√©h√°ny √≥r√°s k√©pz√©s ut√°n m√°r az egyed√ľl rep√ľl√©sre is alkalmasnak tal√°ltatott, az az√≥ta eltelt p√°r h√≥napban pedig j√≥csk√°n kitapasztalhatta √ļj bring√°j√°t. √Čs hogy milyen √©rz√©s? Fantasztikus… Mint k√©s a vajban. A giro fittyet h√°ny turbulenci√°nak, rotornak, er√Ķs sz√©lnek; man√Ķve-rezhet√Ķs√©ge, fordul√©konys√°ga √©s az id√Ķj√°-r√°st√≥l val√≥ kv√°zi f√ľggetlens√©ge bizony cs√°b√≠t√≥ lehet√Ķs√©geket k√≠n√°l
a rep√ľl√©sre. Ezeket Qfe igyekszik is min√©l ink√°bb kihaszn√°lni, b√°r megnyugodva tapasztaltuk, hogy motoros erny√Ķvel p√©ld√°ul sokkal bev√°llal√≥sabban rep√ľl. A Fert√Ķszentmikl√≥sr√≥l, Andi Siebenhofer√©kt√Ķl val√≥ hazarep√ľl√©sen k√≠v√ľl dunakeszi b√°zis√°r√≥l kiindulva tett m√°r n√©h√°ny kisebb kir√°ndul√°st, mint p√©ld√°ul a Piliscs√©v–Esztergom–Di√≥sjen√Ķ–V√°c–Nasz√°ly–Dunakeszi k√∂r. Tervei szerint hamarosan hosszabb t√ļr√°k k√∂vetkeznek, s√Ķt rem√©li, lehetõs√©ge lesz egzotikusabb, k√ľl-f√∂ldi t√°jak f√∂l√∂tt is kipr√≥b√°lni az MT03-at.
Nincs √©rtelme az √∂sszehasonl√≠tgat√°snak, mondja. Motoros erny√Ķ, s√°rk√°ny vagy autogiro (√©s persze m√©g sorolhatn√°nk), mindegyik m√Ľfajnak megvan a maga sz√©ps√©ge, mindegyik m√°s-m√°s fajta rep√ľl√©si √©lm√©nyt √©s √©lvezetet ny√ļjt. Min√©l t√∂bb k√ľl√∂nf√©le rep√ľl√Ķ-szerkezettel rep√ľl valaki, ann√°l biztons√°gosabb √©s √©lvezetesebb sz√°m√°ra mindegyik. Azt az√©rt be kell vallania, az ut√≥bbi id√Ķben az √ļjdons√ľlt kedvenc √°tmenetileg h√°tt√©rbe szor√≠totta az egy√©b rep√ľlõeszk√∂z√∂ket, de ezt meg√©rtj√ľk √©s megbocs√°tjuk neki...

Szöveg: Kádár Andrea
Képek: Koszta Péter, Qfe-archív


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Forgószárnyas ULHátimotorMotoros sárkány

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.06 mŠsodperc