HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

FLY AWAY


Mad√°remberek egym√°s k√∂zt, motorral vagy an√©lk√ľl… A Vampair √∂r√∂mmel mutatja be √ļj partner√©t, akivel rem√©nyeink szerint nemcsak a rep√ľl√©sr√Ķl alkotott felfog√°sunkban osztozunk, de gyakorlati s√≠kon is sikeres lesz az egy√ľttm√Ľk√∂d√©s.

A Fly Away a legr√©gebben alakult sikl√≥erny√Ķs iskola Magyarorsz√°gon, 1991 √≥ta sz√°mtalan pil√≥t√°t adtak m√°r ennek a sz√©p √©s izgalmas sport√°gnak. Alapelv√ľk a min√Ķs√©g √©s megb√≠zhat√≥s√°g, ami az oktat√°son √©s minden m√°s tev√©kenys√©g√ľk√∂n t√ļl felszerel√©seik, partnereik megv√°laszt√°s√°ban is els√Ķdleges szempont. A vezet√Ķ oktat√≥ Simonics P√©ter neve √∂nmag√°ban is garancia: Peti 2002-ben c√©lt√°vvil√°gcs√ļcsot d√∂nt√∂tt Braz√≠li√°ban t√°rs√°val, Forg√≥ Szil√°rddal, 1992 √≥ta a sikl√≥erny√Ķs v√°logatott sz√∂vets√©gi kapit√°nya, gy√©m√°ntkoszor√ļs pil√≥ta, t√∂bbsz√∂r√∂s magyar bajnok, mell√©kesen az FAI magyar deleg√°ltja, √©s term√©szetesen a maga k√∂r√© v√°logatott csapat √∂sszet√©tele is azt az ig√©nyess√©get t√ľkr√∂zi, ami emberileg √©s szakmailag is elengedhetetlen√ľl hozz√°tartozik az iskola szellemis√©g√©hez.
N√°luk nem fut√≥szalagon, monstre tanfolyamok keretein bel√ľl folyik az oktat√°s, a hangs√ļly nem a mennyis√©gen van. Legfontosabbnak azt tartj√°k, hogy mindenki szem√©lyre szabott foglalkoz√°st, figyelmet, √©s mindenekel√Ķtt pontosan azt kapja, amit szeretne, amit a sikl√≥erny√Ķs rep√ľl√©s √©pp neki tud ny√ļjtani. A kezd√Ķkt√Ķl a halad√≥kon √°t a versenyz√Ķkig minden szinten k√©peznek pil√≥t√°kat, ha arra v√°gysz, tandempil√≥ta, oktat√≥ is v√°lhat bel√Ķled seg√≠ts√©g√ľkkel, elsaj√°t√≠thatod a t√°vrep√ľl√©s vagy az akkr√≥z√°s fort√©lyait, s√Ķt a motoros erny√Ķz√©s rejtelmeibe is bevezetnek. Az iskola emberk√∂zeli filoz√≥fi√°j√°t, a szem√©lyes kapcsolat kiemelt jelent√Ķs√©g√©t j√≥l mutatja az a t√©ny, hogy volt n√∂vend√©keik nagy r√©sze tov√°bbra is visszaj√°r r√©szt venni programjaikban. Eur√≥pai √©s azon k√≠v√ľli orsz√°gokba √©vek √≥ta szervezett rep√ľl√Ķs t√ļr√°ikra mindig hamar betelik a l√©tsz√°m.
Amit a legfontosabb r√≥luk elmondani: hit√ľk szerint nemcsak egy sport√°g fort√©lyait oktatj√°k n√∂vend√©keiknek, hanem egy √©letfiloz√≥fi√°t, szellemis√©get szeretn√©nek √°tadni. A rep√ľl√©st, mint √©letform√°t, mint a – nem csak fizikai √©rtelemben val√≥ – magasabbra emelked√©s eszk√∂z√©t. Mott√≥juk mag√°√©rt besz√©l:

„Amikor elemelked√ľnk a f√∂ldt√Ķl, saj√°t d√∂nt√©s√ľnk, hogy v√°llaljuk az ismeretlen, de mindig √ļjat ad√≥, pillanatonk√©nt v√°ltoz√≥ leveg√Ķt. Valami r√©gr√Ķl maradt tiszta parancs sugallja, hogy induljunk. Tal√°n az√©rt is, mert tudjuk, hogy itt √©lj√ľk meg a legfontosabb √©s legnagyszer√Ľbb tal√°lkoz√°st, amit az ember meg√©lhet. Odafent saj√°t magunkkal tal√°lkozunk. Az √°lmainkkal √©s a f√©lelmeinkkel. Az arcunkat f√ļj√≥ menetsz√©l kitiszt√≠tja a gondolatainkat. D√∂bbenetesen tiszt√°nak √©s egyszer√Ľnek t√Ľnnek azok a dolgok, amelyek ott lent olyan bonyolultak. De ha ott fent a h√°tunk m√∂g√© n√©z√ľnk, a m√ļltat l√°tjuk, ha el√Ķre, akkor a j√∂v√Ķt. M√©gis a pillanatot √©lj√ľk meg, ezt a sz√ľntelen jelent. A magasb√≥l, mint a sas, biztosan √©s √©les szemmel l√°tjuk az alattunk elter√ľl√Ķ vil√°got. Nem t√©ved√ľnk, ha √≠t√©l√ľnk, mert √°tj√°r benn√ľnket az Er√Ķ… Ha csak r√∂vid id√Ķre is, de kedv√ľnkre v√°ndorolhatunk a t√©rben √©s az id√Ķben. Ha j√≥l rep√ľl√ľnk, akkor nyugodtak vagyunk. Megtal√°ltuk a k√∂z√©ppontot, ahonnan a szeml√©l√Ķd√Ķ b√∂lcs nyugalm√°val sorra v√°laszolunk a kih√≠v√°soknak. Ez a rep√ľl√©s igazi √ľzenete.”

Erre csak r√°b√≥lintani lehet…

További információ: www.flyaway.hu 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.06 mŠsodperc