Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

Francis Gardeur


Francis Gardeur a Coupe Icare-on talált meg azzal az elképzeléssel, hogy gyártanánk mi forradalminak hitt hátimotorját, melynek egyelőre csak papíron készek a tervei, de biztos, hogy új lendületet fog adni a motoros ernyőzésnek. Nem tudtuk komolyan venni, annyira lelkesen beszélt róla. Aztán „lekádereztük”, és kiderült róla, hogy valamikor a francia PPG válogatott legígéretesebb tagja volt, messze a legtehetségesebb pilóta, született madárember, csak éppen képtelen komolyan venni a versenyzést.

Évek óta a legkönnyebb-legbikásabb hátimotor megépítésén fáradozik, és bizony, nem is ügyetlenül. Motor tekintetében alighanem ő a legtájékozottabb szaktekintély Európában, igenis komolyan kell venni. Novemberben elhozta nekünk a prototípust, és január végén visszajött, hogy átvegye a sorozatgyártásra érett változatot. A Parapower modelljeinek jellegzetes stílusától markánsan eltérő hátimotor elsősorban a siklóernyősök szája íze szerint való, de erről részletesebben valamelyik következő számban. Amíg Zsolti a hátimotor sorozatgyártásra alkalmas változatán izzadott, Francis, mint valami kerge fecske, Afrikában repkedett. Enyhítő körülményként hozott nekünk egy élménybeszámolót.


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.07 másodperc