Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Hátimotor

Oktatás Gyúrón 2006


November közepétõl elkezdõdtek a hétvégi nyílt napok Gyúrón. 19-én már több mint ötven pilótát és érdeklõdõt csalogatott ki a ködön lágyan átderengõ napfény, a 10 °C körüli hõmérséklet és a mérsékelt szél. Reggel 9-tõl napnyugtáig folyamatosan ment az oktatás, tesztelés és szakértés.

Több olyan érdeklõdõ is kijött, aki még soha nem fogott a kezében, nem érzett a feje felett siklóernyõt. A tehetségesek nemcsak kupoláztak, hanem tandemben vagy az XCitorral a repülés elsõ élményét is megkaphatták. Ezek az elsõ lépések a repülés felé természetesen haveri alapon és minden elkötelezettség nélkül mûködtek. A tapasztalt pilóták kipróbálhatták a primõrszámba menõ digitális gyújtásos Simonini motort, illetve a frissen integrált kulisszás alsó kitámasztásos ernyõbekötést a már ismert motorokon. Lehetett repülni olyan újdonságszámba menõ ernyõkkel, mint a TST-vel szerelt Reaction, az ITV Dakota, a Skywalk Scotch vagy a Jojowing Instinct. Az így szerzett összehasonlító tapasztalatokat gondosan dokumentáljuk, és ha eljön az ideje, meg is osztjuk majd ezeket olvasóinkkal. Tiszteletét tette nálunk korábbi válogatott kerettag siklóernyõs pilóta, aki elõször repült motorral, és nem is ült ki a kétoldali csömör a szájára. Egy másik motoros ernyõs szaki a tandemrepülésre alkalmas motorok között válogatott (nem a kendermagban), és három tesztkör tapasztalatai alapján döntést is tudott hozni. Jöttek Pécsrõl, Jánossomorjáról, egy fiatal felvidéki házaspár Komáromból ugrott át. Buli volt. Nagyon élveztük. Annyira, hogy elhatároztuk: ezentúl akár virrad, akár nem, minden hétvégén kint töltünk egy napot.
A reptéren üzemel a büfé, inni és melegedni lehet, repülés után pedig vár a tordasi csárda.

Decembertõl lehet tesztelni a Corsair és Bailey négyütemû motorral szerelt Parapowereket is!
Digitális gyújtásos Simonini
Corsair
Bailey
Maga a kütyü


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

HátimotorRepterek

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.14 msodperc