Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

Oktatás Gyúrón 2006


November közepétől elkezdődtek a hétvégi nyílt napok Gyúrón. 19-én már több mint ötven pilótát és érdeklődőt csalogatott ki a ködön lágyan átderengő napfény, a 10 °C körüli hőmérséklet és a mérsékelt szél. Reggel 9-től napnyugtáig folyamatosan ment az oktatás, tesztelés és szakértés.

Több olyan érdeklődő is kijött, aki még soha nem fogott a kezében, nem érzett a feje felett siklóernyőt. A tehetségesek nemcsak kupoláztak, hanem tandemben vagy az XCitorral a repülés első élményét is megkaphatták. Ezek az első lépések a repülés felé természetesen haveri alapon és minden elkötelezettség nélkül működtek. A tapasztalt pilóták kipróbálhatták a primőrszámba menő digitális gyújtásos Simonini motort, illetve a frissen integrált kulisszás alsó kitámasztásos ernyőbekötést a már ismert motorokon. Lehetett repülni olyan újdonságszámba menő ernyőkkel, mint a TST-vel szerelt Reaction, az ITV Dakota, a Skywalk Scotch vagy a Jojowing Instinct. Az így szerzett összehasonlító tapasztalatokat gondosan dokumentáljuk, és ha eljön az ideje, meg is osztjuk majd ezeket olvasóinkkal. Tiszteletét tette nálunk korábbi válogatott kerettag siklóernyős pilóta, aki először repült motorral, és nem is ült ki a kétoldali csömör a szájára. Egy másik motoros ernyős szaki a tandemrepülésre alkalmas motorok között válogatott (nem a kendermagban), és három tesztkör tapasztalatai alapján döntést is tudott hozni. Jöttek Pécsről, Jánossomorjáról, egy fiatal felvidéki házaspár Komáromból ugrott át. Buli volt. Nagyon élveztük. Annyira, hogy elhatároztuk: ezentúl akár virrad, akár nem, minden hétvégén kint töltünk egy napot.
A reptéren üzemel a büfé, inni és melegedni lehet, repülés után pedig vár a tordasi csárda.

Decembertől lehet tesztelni a Corsair és Bailey négyütemű motorral szerelt Parapowereket is!
Digitális gyújtásos Simonini
Corsair
Bailey
Maga a kütyü


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

HátimotorRepterek

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.07 másodperc