Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

A látszat néha csal...


Yannick Marion képére pillantva talán elsőre sokan épp a Mathieu által emlegetett, a motoros ernyőzés imidzsét rontó, botcsinálta „pilótának látszó egyedekre” asszociálnának...

A valóság azonban Yannick esetében ennél jóval elgondolkodtatóbb. Először Basse Hamban hallatott magáról, ahová Strasbourgból érkezett: 4 óra 20 perc alatt tette meg a 161 kilométeres távot 20 literes üzemanyagtartállyal „feltuningolt” Top 80 motorjával és ITV Tomahawk ernyőjével.
Talán mindez nem lenne annyira különleges eredmény, hisz voltak még páran, akik ennél nagyobb távolságról érkeztek „egy szuszra”, Yannickról azonban néhány dolgot el kell mondani. Néhány évvel ezelőtt még kényszerkezelésen feküdt a pszichiátrián. Valljuk be: külseje, mozgása, mimikája efelől semmilyen kétséget nem engedélyez. Ő az, akiről azt szokás mondani minden politikai korrektség mellőzésével: a ló a kockacukrot nem fogadná el tőle... És mégis, tavaly megszerezte a motoros ernyős jogosítást, és a repülésben találta meg álmai, vágyai, késztetései kiélésének, szublimálásának lehetőségét. Semmi „őrültség”: a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel készítette elő útját, melynek végén Basse Hamban csatlakozhatott a „repülőbolondokhoz”... hisz valljuk be, melyikünket nem kerítette már hatalmába legalább egyszer-egyszer némi heveny, vagy akár akutabb Ikarosz-komplexus...
Szeptemberben még nagyobb kihívást vállalt be: St Hilaire-be egyenesen a dél-franciaországi Nizzából repült, ezúttal a már bevált felszerelésen kívül biztos, ami biztos, még kétszer 5 liter üzemanyagot tárazott be. 5 óra 30 perc repülés után látta meg végre a magasból a Coupe Icare ismerős fehér sátrait: mikor leszállt a déli placcon, még meg is szidták, amiért nem a motoros ernyősöknek fenntartott zónába érkezett. „Csak nem szállhattam a fasor mögötti rotorba!” – mondja.
Vasárnap délelőtt épp az Aerial standján érte lakóhelye, a Nizza melletti Vence rendőreinek telefonhívása: „Láttuk az autóját az út mellett meg egy szélzsákot a mezőn, csak meg akartuk kérdezni, minden rendben?” „Köszönöm, minden rendben, Grenoble környékén vagyok, holnap megyek haza!”
Szóval, csak óvatosan az előítéletekkel!


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.07 másodperc