Htimotor Htimotor Motoros srkny Kezdlap Merevszrny UL Forgszrny UL Mrepls Videk Galria

Version francaise Versiunea n romneste
 
Hátimotor

A látszat néha csal...


Yannick Marion képére pillantva talán elsõre sokan épp a Mathieu által emlegetett, a motoros ernyõzés imidzsét rontó, botcsinálta „pilótának látszó egyedekre” asszociálnának...

A valóság azonban Yannick esetében ennél jóval elgondolkodtatóbb. Elõször Basse Hamban hallatott magáról, ahová Strasbourgból érkezett: 4 óra 20 perc alatt tette meg a 161 kilométeres távot 20 literes üzemanyagtartállyal „feltuningolt” Top 80 motorjával és ITV Tomahawk ernyõjével.
Talán mindez nem lenne annyira különleges eredmény, hisz voltak még páran, akik ennél nagyobb távolságról érkeztek „egy szuszra”, Yannickról azonban néhány dolgot el kell mondani. Néhány évvel ezelõtt még kényszerkezelésen feküdt a pszichiátrián. Valljuk be: külseje, mozgása, mimikája efelõl semmilyen kétséget nem engedélyez. Õ az, akirõl azt szokás mondani minden politikai korrektség mellõzésével: a ló a kockacukrot nem fogadná el tõle... És mégis, tavaly megszerezte a motoros ernyõs jogosítást, és a repülésben találta meg álmai, vágyai, késztetései kiélésének, szublimálásának lehetõségét. Semmi „õrültség”: a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel készítette elõ útját, melynek végén Basse Hamban csatlakozhatott a „repülõbolondokhoz”... hisz valljuk be, melyikünket nem kerítette már hatalmába legalább egyszer-egyszer némi heveny, vagy akár akutabb Ikarosz-komplexus...
Szeptemberben még nagyobb kihívást vállalt be: St Hilaire-be egyenesen a dél-franciaországi Nizzából repült, ezúttal a már bevált felszerelésen kívül biztos, ami biztos, még kétszer 5 liter üzemanyagot tárazott be. 5 óra 30 perc repülés után látta meg végre a magasból a Coupe Icare ismerõs fehér sátrait: mikor leszállt a déli placcon, még meg is szidták, amiért nem a motoros ernyõsöknek fenntartott zónába érkezett. „Csak nem szállhattam a fasor mögötti rotorba!” – mondja.
Vasárnap délelõtt épp az Aerial standján érte lakóhelye, a Nizza melletti Vence rendõreinek telefonhívása: „Láttuk az autóját az út mellett meg egy szélzsákot a mezõn, csak meg akartuk kérdezni, minden rendben?” „Köszönöm, minden rendben, Grenoble környékén vagyok, holnap megyek haza!”
Szóval, csak óvatosan az elõítéletekkel!


 
Belps
   

Kapcsold linkek
   

Hr rtkelse
   

Parancsok
   

Kapcsold rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelõ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkszts: 0.07 msodperc