HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
H√°timotor

Farkas Tibor


M√©g m√°szni sem tudott igaz√°n, amikor m√°r arr√≥l √°lmodozott, egyszer a hegy felett lejt√Ķz√Ķ madarakkal sz√°rnyalhat. A gyerekkori modellez√©st a vitorl√°z√≥rep√ľl√©s k√∂vette, tizenn√©gy √©ves volt ekkor. A vitorl√°z√°ssal t√∂lt√∂tt hat √©v alatt megszerezte az ez√ľstkoszor√ļ teljes√≠tm√©nyszintet, valamint a szakszolg√°lati enged√©lyt. A vitorl√°z√°s k√∂r√ľlm√©nyess√©ge, illetve a kapacit√°s- √©s id√Ķhi√°ny azonban egyre ink√°bb lesz√Ľk√≠tett√©k a rep√ľl√©si lehet√Ķs√©gek k√∂r√©t – a v√°gy a rep√ľl√©s ir√°nt azonban nem v√°ltozott.

Egyik bar√°tja akkoriban m√°r sikl√≥erny√Ķz√∂tt, √©s l√°tva a rep√ľl√©s ezen m√≥dj√°nak kihaszn√°lhat√≥s√°g√°t √©s el√Ķnyeit, Tibi is belev√°gott, abban b√≠zva, hogy kevesebb id√Ķ r√°ford√≠t√°s√°val t√∂bbet lehet majd a leveg√Ķben.
– T√∂bbsz√∂r el√Ķfordult, hogy a dombon √ľltem – ahol most m√°r √©vek √≥ta oktatok –, √©s elk√©pzeltem, ahogy k√∂nnyed mozdulattal elemelkedek a leveg√Ķbe. √ćgy is t√∂rt√©nt. Hirdet√©s √ļtj√°n vettem egy kezdetleges felszerel√©st.
A „kik√©pz√©s” el√©gg√© rendhagy√≥ m√≥don zajlott:
– 1994 december√©ben elolvastam a tank√∂nyvet, √©s √∂n√°ll√≥an tanultam meg sikl√≥erny√Ķzni. K√©s√Ķbb Simonics Petin√©l vizsg√°ztam, akit egy k√©kesi rep√ľl√©s sor√°n ismertem meg. Megvettem t√Ķle m√°sodik erny√Ķmet, amivel m√°r t√∂bb mint 100 √≥r√°t rep√ľltem k√©t √©v alatt. Gyorsan fejl√Ķdtem, az 1999-es nemzeti bajnoks√°gon m√°r m√°sodik lettem. Az√≥ta m√°r t√∂bb mint 1000 √≥r√°n vagyok t√ļl.
Ahogy teltek a rep√ľl√©ssel t√∂lt√∂tt √©vek, a tapasztalattal egy√ľtt az ig√©nyeim is n√Ķttek.
Egy√©bk√©nt is r√©gi v√°gyam volt, hogy t√°gabb hat√°rok k√∂z√∂tt rep√ľljek, hogy gond n√©lk√ľl ben√©zhessek a szob√°m ablak√°n rep√ľl√©s k√∂zben. Ekkor j√∂tt az √∂tlet: √©p√≠ts√ľnk h√°timotort! Nem sokkal k√©s√Ķbb ismerkedtem meg Szab√≥ Gyurival √©s a Parapowerrel.

√ćgy lett Tibi a Vampair els√Ķ forgalmaz√≥ja √©s oktat√≥ja.
– 2000 √≥ta oktatok, seg√≠tve ezzel sokak √°lm√°nak megval√≥sul√°s√°t, hogy √°t√©lhess√©k a harmadik dimenzi√≥ hihetetlen var√°zs√°t. Azt√°n megszereztem a tandem-szakoktat√≥i, a cs√∂rl√©s-szakoktat√≥i, a h√°timotor-szakoktat√≥i √©s a motoros tandem szakoktat√≥i jogos√≠t√°st. Motorral az √©vek alatt mintegy 1200 √≥r√°t rep√ľltem m√°r, dacolva az id√Ķj√°r√°s minden viszontags√°g√°val.
Az √©vek sor√°n megalak√≠tottuk a M√°tra Extr√©m Sportrep√ľl√Ķ Klubot, ahol egyre t√∂bb pil√≥ta rep√ľl√©si h√°tter√©t tudjuk biztos√≠tani. Sok sz√°z embernek adtam m√°r √°t a tud√°somat, √©s b√°r ma m√°r az id√Ķm nagy r√©sz√©t extr√©m rendezv√©nyeket szervez√Ķ c√©gemre, a Vextonra kell ford√≠tanom, tanfolyamokat, √°tk√©pz√©seket √©s tr√©ningeket egyar√°nt ind√≠tunk. Nagyon fontos sz√°momra az, hogy a sportot kedvel√Ķ pil√≥t√°k √∂n√°ll√≥an, biztons√°gosan √©s j√≥l rep√ľljenek, hiszen felel√Ķss√©ggel tartozom √©rt√ľk.
Sokan j√°rnak hozz√°nk, a M√°tr√°ba a f√Ķv√°ros k√∂rny√©k√©r√Ķl is. A helysz√≠n nemcsak nagy rep√ľl√©sekre, hanem az alapok elsaj√°t√≠t√°s√°ra is kiv√°l√≥an alkalmas. A megalapozott sikl√≥erny√Ķstud√°s pedig a motoros erny√Ķz√©st is biztons√°gosabb√° teszi.
√ögy √©rzem, a rep√ľl√©ssel t√∂lt√∂tt √©vek alatt kit√Ľz√∂tt c√©ljaim megval√≥sultak, szeretn√©m, ha minden √≠gy folytat√≥dna tov√°bb.

M. K.
További információ:
Farkas Tibor a Vampair-termékek forgalmazója
E-mail: info@vexton.hu
Tel.: 06 70 312 76 09
Internet: www.vexton.hu


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotor

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.05 mŠsodperc