Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Forgószárnyas UL

Rotor Wing Days – folytatás ősszel


Hét ország – Ausztria, Anglia, Németország, Olaszország, Lengyelország, Svájc, Magyarország – számos repülőembere tett eleget a Q’TAIFLY Hungary klub meghívásának a Rotor Wing Days 2005 elnevezésű rendezvényre, Tokorcsra.

Volt közöttük jó néhány nagy név – mondhatni VIP-vendég – is, többek között (mint előző számunkban beszámoltunk róla) Vittorio Magni, a Magni Gyro tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, valamint Renato Chinetti autogiro-oktató, egyben Vittorio munkatársa és „jobb keze”. Nekik köszönhetően lehetőség nyílt autogiro-átképzésre (aminek természetesen feltétele volt valamilyen pilótajogosítás megléte). Három pilóta – Peter Pokorny (Ausztria), Helmut Stern (Ausztria) és Tóth József, a mi Totyánk – sikeresen befejezte az átképzést, a többieknek még lesz egy-két „körük” a jogosítás megszerzéséig.
A Rotor Wing Days sikerére és a girocopter-repülés iránti érdeklődésre való tekintettel a Q’TAIFLY Hungary hasonló rendezvényt tervez őszre, várhatóan szeptember–októberre. Lapzártáig tizennyolcan jelentkeztek – többek között Andi Siebenhofer és Szabó György, akik már megkezdték a tanfolyamot –, és természetesen az újabb „önkéntesek” előtt is szabad a pálya.
Érdeklődni a részletekről Smuk Anette-nál lehet, illetve időpont-egyeztetés ügyében is őt érdemes keresni. Így Magniék a legtöbbeknek szimpatikus – és persze számukra is elfogadható – időpontban jöhetnek legközelebb Magyarországra.

Tel.: 30/523-3749, 30/378-1397
E-mail: qtaifly@enternet.hu

M. K.
Fotó: Sternpress
Balról jobbra: Vittorio Magni, Helmut Stern, Renato Chinetti


 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Forgószárnyas UL

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.06 másodperc