HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Motoros s√°rk√°ny

Itt a ''kis'' Tanarg


Megsz√ľletett a Tanarg 912 kistestv√©re, az Air Cr√©ation m√°ris piacra dobta az 582-es v√°ltozatot. K√ľl√∂nbs√©g szinte semmi, hacsak nem sz√°m√≠tjuk a motort √©s felf√ľggeszt√©s√©t, a motorh√°ztet√Ķt, a g√°zbovdeneket √©s a k√©zi √ľzemanyagpump√°t. Az √∂nind√≠t√≥ sz√©riatartoz√©k, √©s a m√°rk√°hoz h√≠ven megmaradt a diszkr√©ten elhelyezett k√©zi ber√°nt√≥ is, mint kiseg√≠t√Ķ lehet√Ķs√©g.

iXess sz√°rnnyal rep√ľlve nem olyan neh√©zkes az ir√°ny√≠t√°sa, mint egyesek v√©lik, csak j√≥l kell be√°ll√≠tani a sz√°rnyat, √©s m√°ris kellemes, ors√≥ban √©s hosszd√Ķl√©sben is stabil s√°rk√°nnyal rep√ľlhet√ľnk. 80-90 km/√≥r√°s utaz√≥sebess√©gen, enyh√©n orrnehezen, semlegesre trimmelve, k√©t f√Ķvel √©s √°tlagos terhel√©ssel az 582-es Tanarg 12 liter kever√©ket eszik meg 4800ford/perc fordulatsz√°mon. √Āmde vigy√°zat, ha csak r√°teszed a karod a trap√©zra, m√°ris h√ļzt√°l rajta annyit, hogy 100-110 km/√≥r√°n√°l tal√°ld magad, 2 literrel magasabb fogyaszt√°ssal. A b√≥lint√°shoz nem kell k√ľl√∂n√∂sebb er√Ķfesz√≠t√©s, enyh√©n h√ļzott trap√©zzal m√°r 110-120 k√∂r√ľl lehet rep√ľlni, ami √©rz√Ķdik a fogyaszt√°son; aki siet, jobban j√°r, ha a 912-es verzi√≥ra szavaz. Ami a rakod√≥kapacit√°st illeti, az √°ltalunk kipr√≥b√°lt, ment√Ķerny√Ķvel ell√°tott v√°ltozatban m√©g mindig t√ļl sok a hely! Egy k√©tnapos kir√°ndul√°son meggy√Ķz√Ķdhett√ľnk k√©pess√©geir√Ķl a felesleges holmik nagy t√∂megben val√≥ elnyel√©s√©re. H√°l√≥zs√°kok, tiszt√°lkod√≥szerek, ruh√°k, r√°di√≥, t√©rk√©pek gond n√©lk√ľl s√ľllyednek el a hatalmas h√°ts√≥ csomagtart√≥ban. El√∂l a pil√≥ta l√°bai alatt tal√°lhat√≥ k√©t rekesz szint√©n t√°gas, megvan a helye az epernay-i UL versenyen nyert k√©t Magnum pezsg√Ķspalacknak. Persze sim√°n lenyomjuk a 450 kil√≥t a felsz√°ll√°sn√°l, de j√≥pofa dolog utast √©s csomagokat is vinni. M√©g ilyen sz√©ls√Ķs√©ges k√∂r√ľlm√©nyek k√∂zt is kellemesen vezethet√Ķ a Tanarg 582, persze nem egy√ľl√©ses versenyg√©p, de hossz√ļ √≥r√°kig gond n√©lk√ľl utazhatsz vele, 15m2-nyi sz√°rnyfel√ľlet√©nek √©s a szuperhat√©kony f√©keknek k√∂sz√∂nhet√Ķen lesz√°ll√≥t√°vja is nagyon r√∂vid. Melyiket szeress√ľk ink√°bb, az 582-est vagy a «nagy testv√©rt»? Az √°rt√≥l eltekintve (10.000 eur√≥ k√ľl√∂nbs√©g), megnyer√Ķ a 912-es l√°gys√°ga, n√©gy√ľtem√Ľ brummog√°sa, nagy sebess√©gen is szimpatikus fogyaszt√°sa √©s ebb√Ķl ad√≥d√≥ hat√≥t√°vols√°ga, √©lettartama, s az eddig is tudott egy√©b el√Ķnyei. A kulcssz√°m a 80 √≥ra. Aki enn√©l kevesebbet rep√ľl √©vente, annak √©sszer√Ľen jobban meg√©ri az 582-re szavazni. 100 √≥ra per √©v felett m√°r aritmetikailag is megt√©r√ľl a 912-es. De ez az √©rvel√©s nem mindig kompatibilis a rep√ľl√©ssel √©s az ehhez kapcsol√≥d√≥ szubjekt√≠v viszony√≠t√°si rendszerekkel.
Stephane K√ľbler √≠r√°sa, K√°d√°r Andrea ford√≠t√°sa, fot√≥: Air Creation


 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

Motoros s√°rk√°ny

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.08 mŠsodperc