HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Merevsz√°rny√ļ UL

Friedrichshafen 2003


Az id√©n el√Ķsz√∂r nem k√©t helysz√≠nen volt a kisg√©pes rep√ľl√Ķs√∂k Mekk√°ja, a rep√ľl√Ķt√©r nyugati oldal√°n elk√©sz√ľlt a 7 √ļj pavilon, egy n√©met-sv√°jci ig√©nyess√©g√Ľ v√°s√°rv√°ros, ahol minden a t√∂k√©lyt sug√°rozta. A hatalmas csarnokokb√≥l kil√©pve √©s a Zeppelinek hang√°rja el√Ķtt els√©t√°lva egyb√Ķl a rept√©r p√°zsitj√°ra lehetett taposni.

30 orsz√°gb√≥l 504 ki√°ll√≠t√≥ k√©pviselt 243 k√ľl√∂nb√∂z√Ķ c√©get √©s m√°rk√°t az √°prilis 24 √©s 27-e k√∂z√∂tt megrendezett 14. Aero-n.
A l√°togat√≥k sz√°ma az id√©n "csak" 47500 volt, szemben a k√©t √©vvel ezel√Ķtti 49700-al, de a ki√°ll√≠t√°s egy√©rtelm√Ľen magasabb sz√≠nvonal√ļ volt mint az eddigiek, √©s nekem sz√≠nesebbnek is t√Ľnt. Az UL g√©pek legal√°bb k√©t csarnoknyi ter√ľletet elh√≥d√≠tottak a kisg√©pes (general aviation)-os vil√°gt√≥l, a vitorl√°k vil√°ga is teljes egy hang√°r volt √©s a modellez√Ķk nem kevesebb, mint 10000 n√©gyzetm√©tert kaptak, ahol volt ki√°ll√≠t√°s √©s term√©szetesen fedettp√°ly√°s rep√ľl√Ķt√©r is bemutat√≥ rep√ľl√©sek sz√°m√°ra.
√Črezhet√Ķ volt a trend: a business class rep√ľl√©s egyre szem√©rmetlenebb√ľl fejl√Ķdik √©s vir√°gzik: a rep√ľl√Ķt√©r apronj√°n t√∂bb t√≠z mag√°njet parkolt √©s a l√©gipar√°d√© sz√ľneteiben a l√°tv√°ny tal√°n m√©g √©rdekesebb volt, mert ezek a Falcon-ok, Cessna Citationok, Raytheon-ok √©s egy√©b Learjetek ilyenkor k√∂zlekedtek. Az UL-ek, ezek k√∂z√∂tt is legink√°bb a kompozit merevsz√°rny√ļak egyre l√°tv√°nyosabb m√≥don fejl√Ķdnek √©s √ļj√≠tanak. Gyakorlatilag ez a kateg√≥ria forradalmas√≠tja a polg√°ri rep√ľl√©st.
Volt persze rengetek tartoz√©k, √ļjn√°l √ļjabb digit√°lis, folyad√©kkrist√°lyos m√Ľszer, navig√°ci√≥s rendszer, szoftverek √©s rengeteg szimul√°tor, ahol a fotelrep√ľl√©s √©lm√©ny√©t is ki lehetett pr√≥b√°lni.
Megel√©ged√©ssel nyugt√°ztam haz√°nk fiainak jelenl√©t√©t (na nem a ki√°ll√≠t√≥k k√∂z√∂tt, ott hivatalosan is csak egy c√©g volt, azt sem tal√°ltam meg), a Horizont rep√ľl√Ķs iskola viszont t√∂bb mint 30 tagj√°val bizony√≠totta, hogy n√°lunk is van eur√≥pai sz√≠nvonal√ļ rep√ľl√©s (ir√°nti ig√©ny).
K√©t √©v m√ļlva, ha meg√©rj√ľk, megint megyek. Aki nem ut√°lja a rep√ľl√©st, ott a helye.

A tov√°bbiakban az UL r√©szleget k√≠v√°njuk bemutatni a teljess√©g ig√©nye n√©lk√ľl, de kell√Ķ r√©szrehajl√°ssal. Aki net√°n a polg√°ri rep√ľl√©s vagy a modellez√©s ir√°nt √©rdekl√Ķdik n√©zzen sz√©t az √ļjs√°gos polcokon. A s√°rk√°nyos vil√°g az itt bemutatottn√°l alig volt gazdagabb. Ott volt m√©g a ki√°ll√≠t√°son a Power Trike, egy (nem viccelek) "A" keretes trike-al, a Cosmos egy szint√©n legal√°bb 15 √©ves fejleszt√©s√Ľ tr√°jkkal, amire 100 l√≥er√Ķs Rotax motort √©s 12,9 m2-es sz√°rnyat biggyesztettek. Hi√°nyoltam az Air Creationt az √ļj Ixess nev√Ľ sz√°rnnyal, amelyik √°ll√≠t√≥lag j√≥l b√≠rja a 400 kg-os felsz√°ll√≥ t√∂meget √©s 160 a VNE-je, (amit hajlamos t√ļll√©pni!), illetve az angolokat, akik tavaly rukkoltak el√Ķ a Quik-el, ami 10 m2-es sz√°rnya ellen√©re 180 kg-os hasznos terhel√©st biztos√≠t, szint√©n 180 km/h-s v√©gsebess√©gn√©l.A Franci√°k az Aquilair-el a hagyom√°ny tisztelet√©t √©s az egyszer√Ľ, letisztult megold√°sokat mutatt√°k be.A Smart motoros Bautek a modern id√Ķk komplex √©s neh√©zkes val√≥s√°g√°t demonstr√°lta.
Az olasz Aerocopter √°ltal fejlesztett Futura, az 1100 cm3-es injektoros BMV motorralMasquito, l√°sd:
www.masquito.be

Egy CH 7 Angel f√ľggeszkedik, √°ll√≥ rotorral. Erre csak az angyalok k√©pesek...A szintén olasz DF Helicopters 2 személyes (intim tandem-nek nevezett UL kategóriás gépei). Info:
www.dragonfly-helicopters.comAz ismét sorozatban gyártott BÜCKER JUNGMANN


A Trener Baby, vagyis a Zlin 126-os, a 70-es √©vek legend√°s m√Ľrep√ľl√Ķg√©p√©nek, a "bajnokok bajnok√°nak" a 2/3-os, UL kateg√≥ri√°ba bef√©r√Ķ v√°ltozata. 70 l√≥er√Ķs Walter Mikronj√°nak a hangja sok Ny√≠regyh√°z√°n tanult aviatikus sz√≠v√©t megdobbantan√°.Ez m√°r a Z 526-os 2/3-os replik√°j√°nak a t√∂rzsr√°csa. Lemezbor√≠t√°s√ļ sz√°rny, v√°szonbor√≠t√°s√ļ vez√©rs√≠kok, beh√ļzhat√≥ fut√≥m√Ľ.A Storm, ugyanatt√≥l a csapatt√≥l. Nem kezd√Ķknek aj√°nlott.


Az olasz SG Aviation Rallye 105-öse immár hidroplán verzióban. Info:
www.storm-sg.itA Storch k√©t√©lt√Ľ v√°ltozata. Orrfut√≥ja val√≥ban a g√≥lya l√°ba.Modern id√Ķk pici Spitfire-e, a Silence Aircraft SA 180-as, egyszem√©lyes elliptikus als√≥sz√°rnyas, 80 l√≥er√Ķs Jabiru motorral. Info:
www.silence-aircraft.deA mini vad√°szg√©pek kritikus pontja a t√∂meg. A t√∂rv√©ny √°ltal megszabott 450 kg max felsz√°ll√≥ s√ļly Damokl√©sz kardjak√©nt l√≥g a gy√°rt√≥k k√©pzel√Ķereje √©s gyakran csalfa marketing felett A Dynaero MCR1-es√©nek az √ľres s√ļlya kateg√≥ri√°j√°ban minim√°lrekordnak sz√°m√≠t. Ugyanezen a standon l√°that√≥ volt a n√©gyszem√©lyes kit-ben forgalmazott v√°ltozat is.
Info: www.dynaero.comA kateg√≥ria k√©ts√©gk√≠v√Ľl legjobb √°r-teljes√≠tm√©ny ar√°ny√°t garant√°l√≥, eszt√©tikailag is kimagasl√≥ g√©pe, a Hradec Kralove-i TL Ultralight Sting-je, s√Ķt, ennek beh√ļzhat√≥ fut√≥s v√°ltozata.A TL Star n√°lunk is kipr√≥b√°lhat√≥, Farkashegyen rep√ľl, a m√°rk√°nak van magyarorsz√°gi dealere is.
Info: www.tl-ultralight.czA kompozit g√©pek el√Ķfut√°ra, de m√°r a h√Ķskorszakban (alig t√≠z √©ve) Wolfgang Dallach m√°r nagyon magasra √°ll√≠totta a l√©cet, amikor el√Ķj√∂tt a Fascination els√Ķ v√°ltozat√°val. Az√≥ta elk√©sz√ľlt a fels√Ķsz√°rnyas Evolution is.
Info: www.dallach.deNem lehetett elmenni a B&F g√©pei mellett sz√≠vdobban√°s n√©lk√ľl. A Comet n√°lunk is kipr√≥b√°lhat√≥.
Info: www.fk-leichtflugzeuge.deAz Impulse v√°laszthat√≥ UL vagy kit rep√ľl√Ķg√©p kateg√≥ri√°ban. Ebben a m√°sodik verzi√≥ban szerelik r√° a hathengeres Jabiru motort is. Kateg√≥ri√°j√°ban egyik legkecsesebb √©s letisztultabb repcsi, farokfut√≥s v√°ltozata az igazi non plusz ultra.
Info: www.impulse-aircraft.de


A Flight Design teljesen kiforrott, ma m√°r t√∂rt√©nelminek sz√°m√≠t√≥ konstrukci√≥ja, a folyamatos fejleszt√©s sor√°n CT 180-b√≥l CT2K-v√° avanzs√°lt. Kateg√≥ri√°j√°ban abszol√ļt referencia.
Web: www.flightdesign.com


A legeredetibb forma az Isatis nev√Ľ francia project-√©. A motor az utas √©s pil√≥ta h√°ta m√∂g√∂tt tal√°lhat√≥, sz√©nsz√°las kard√°n tengely adja √°t az 1200-as injektoros BMV boxermotor erej√©t a l√°gcsavarra. M√©g nem rep√ľlt, de a tervez√Ķk lelkesed√©s√©b√Ķl meg√≠t√©lve biztosan fog, m√©gpedig j√≥l, mert sz√©p.


A Comco nagy nehezen √©s er√Ķlk√∂dve piacra dobta a C42-es Ikarus kompozit(nak t√Ľn√Ķ) v√°ltozat√°t, a Light Wing-et. A komoly, tradicion√°lis UL g√©pgy√°rt√≥k k√∂z√∂tt √Ķk voltak a v√°szon (pontosabban Dacron, Trilam vagy Mylar)-bor√≠t√°s utols√≥ mohik√°njai. B√°rmennyire is bev√°lt √©s praktikus ez az elv, biztons√°gos √©s strapab√≠r√≥ az Ikarus, nem √°llta a versenyt a 200 km/h feletti utaz√≥sebess√©get k√≠n√°l√≥ konkurrenci√°val. Ez az √ļjvonalas repcsi a 100 lovas Rotax motor √©s a h√°romtoll√ļ Warp Drive sr√≥f mellett feltekerhet√Ķ vontat√≥k√∂t√©llel is fel volt szerelve.A Tecnam √°ltal 2001-ben bemutatott beh√ļzhat√≥ fut√≥s P98 m√°r fix fut√≥s v√°ltozatban.Az √©sz√©rvek egyre cs√∂kken√Ķ hat√°s√°val sz√°molva, √ļsz√≥talpra √ľltett√©k a j√≥ √∂reg Dacron-borit√°s√ļ Ikarust. Kalandra fel, b√°tor kanap√©-pil√≥ta!
E-mail: post@comco-ikarus.de,
web: www.comco-ikarus.deSzintén kalandoroknak a Wild Thing, Jabiru motorralA csehek √°ltal gy√°rtott CH 601 XL, k√∂zel lamin√°ris profil√ļ csutkasz√°rnnyal. El√©g messze van m√°r ez a kl√≥n Chris Heintz kezdeti elk√©pzel√©seit√Ķl.
Info: www.zenithair.com,
vagy a kiállító: www.roland-aircraft.de


A Tecnam is feltette a m√©rlegre P92-es√©t, de m√©g a legp√Ķr√©bb v√°ltozatn√°l is 285 kg volt az √≠t√©let.A P 2002-es.
Info. www.flysynthesis.comSherpa Superstol. Az Aero nagy meglepet√©se. T√∂bbsz√∂r is elmentem mellette, √©szre sem vettem, annyi kl√≥nj√°t l√°ttam m√°r Chris Heintz STOL g√©p√©nek. Azt√°n egy bar√°tom felh√≠vta figyelmemet a r√©szletekre. Oldalank√©nt k√©t-k√©t automata orrseg√©dsz√°rny, kett√Ķs r√©selt √≠vel√Ķ √©s f√©klap-cs√Ķr√Ľ, m√©rs√©kelten turbulens sz√°rnyprofil, p√©ld√°s fin√≠ci√≥, ez a tererpj√°r√≥ 45 km/h-n√°l m√©g rep√ľl √©s 170 km/h az utaz√≥ sebess√©ge.A bemutatott video tan√ļbizonys√°ga szerint sz√©lcsendben 25 m gurul√°si √ļthossz kell neki a felsz√°ll√°shoz, kevesebb mint 60 m a 15m-es magass√°g el√©r√©s√©hez. Teljes szegecselt alumini√ļm lemezbor√≠t√°s mellett sz√°raz t√∂mege a Brauniger digit√°lis m√Ľszerfallal √©s a Rotax 912S-el 270 kg k√∂r√ľl. Sz√°rnyai k√©t mozdulatb√≥l h√°tracsukhat√≥ak. Ez lenne az ide√°lis t√ļrag√©p?


Az 1100-as és 1200-as BMV a TakeOff avionnálása után. Az áttételház eléggé monumentális.
Info: www.takeoff-ul.deA háromhengeres SMART motor, amit a B&F szerel MK 9-esére.A Trener Baby hajt√≥m√Ľve, a Walter Mikron 70 l√≥er√Ķs v√°ltozata. Ezzel a karbur√°torral m√©g nem m√Ľrep√ľlhet√Ķ, de m√°r fejlesztik adagol√≥s, s√Ķt kompresszoros v√©ltozat√°t is.Verner boxermotor a mérlegen. Nem csalás, nem ámítás, csak épp a perifériák nincsenek rajta.
Info: www.werneraircraftengines.comA Quality Drive 80 LE-t ígér 78 kg fejében.
www.q-drive.czSimonini er√Ķm√Ľvek. Csod√°s teljes√≠tm√©nyadatok, t√∂meg b√Ķven, az √∂ntv√©nymin√Ķs√©g √©s a fin√≠ci√≥ kifog√°solhat√≥.Az anal√≥g fed√©lzeti m√Ľszerek kora lej√°rt.A Hirth motoroknak r√©gebben nem volt csod√°latram√©lt√≥ a h√≠rneve. Ezen pr√≥b√°lnak most v√°ltoztatni. A bemutatott term√©kek val√≥ban figyelemrem√©lt√≥ak voltak, √ļgy a technol√≥gia, mint a fin√≠ci√≥ ter√©n. V√©gre l√°ttunk befecskendez√Ķ rendszert az UL kateg√≥ri√°s hajt√≥m√Ľveken √©s tal√°n ennek is k√∂sz√∂nhet√Ķen: √©rdekes t√∂meg/teljes√≠tm√©ny adatokat. A k√≠n√°lat a Solo motor direkt versenyt√°rsak√©nt kezelhet√Ķ 9,4 kg-os, 208 cm3-es 14,9 LE-s egyhengerest√Ķl az a 42 kg-os n√©gyhengeres 1042 cm3-es 102 LE-s er√Ķm√Ľig teljesnek mondhat√≥, a motoros s√°rk√°nyosok sz√°m√°ra t√∂k√©letes lesz a 625 cm3-es v√≠zh√Ľt√©ses k√©thengeres modell, a 3503 E, amelyik 70 LE-t ad le 36 kg √∂ns√ļly mellett. B√≠zzunk benne, hogy lesz v√©gre egy √©rv√©nyes alternat√≠v√°ja a Rotax-nak. Aprop√≥, √Ķk is ott voltak, de nem l√°ttam n√°luk semmi √ļjat, alaposan el vannak szenderedve bab√©rjaikon.
Info: www.hirth-engines.de


√ćme egy mer√Ķben √ļj m√Ľfaj:
a h√°timotoros Zeppelin. Hol is mutathatn√°k be m√°shol, mint a b√°r√≥ sz√ľl√Ķv√°ros√°ban?A Dewald standj√°n Ragtime √©s Dixieland ritmusok csalogatt√°k a nagy√©rdem√Ľt.Karine Bouveroux Toulouse-b√≥l, nagyn√©nje, a n√°dsz√°l Maryse Nantes-b√≥l j√∂tt. Jellegzetes charme-al k√≠n√°lta az UL m√Ľszereket √©s mindenf√©le k√ľty√ľ-m√ľty√ľket. N√©gy √©vvel ezel√Ķtt m√©g csak k√©ttucatnyi k√≠n√°b√≥l csencselt magass√°gm√©r√Ķt √©s vari√≥t k√≠n√°lt, m√°ra minden (rep√ľl√Ķs) ig√©nyt kiel√©g√≠t v√°laszt√©ka, r√°ad√°sul interneten is forgalmaz.
Info: www.kbi-ul.comB√°r a hazai UL gy√°rt√°s k√©pviselete Moln√°r Zoli szem√©lyes jelenl√©t√©re korl√°toz√≥dott, (aki saj√°t bevall√°sa szerint mindig sok titkot el tud itt lesni, az id√©n p√©ld√°ul pont a fut√≥m√Ľ bek√∂t√©seket k√©mlelte)az egri Halley kft term√©kei is √°lljanak itt, nem csak az√©rt mert √°rban verhetetlenek, de az√©rt is, mert nem kell √©rt√ľk k√ľlf√∂ldre menni.
www.halley.hu 
Belťpťs
   

Kapcsolůdů linkek
   

HŪr ťrtťkelťse
   

Parancsok
   

Kapcsolůdů rovatok

H√°timotorMinden m√°s ami rep√ľlMotoros s√°rk√°ny


forex brokers (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 05. pťntek, 16:31
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
forex brokers [forforexquotesthe.blogspot.com] Do what comes naturally. Seethe and fume and throw a tantrum.
instant loans (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 11. csŁtŲrtŲk, 09:22
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
notre dame ringtone [poly-ringtones.src21.net] - notre dame ringtone forex forums [forex.src21.net] - forex forums ringer t shirts [ringtones.src21.net] - ringer t shirts earthy tones [poly-ringtones.src21.net] - earthy tones cialis [cialis.src21.net] - cialis gci forex [trading-forex.src21.net] - gci forex harry potter ringtone [real-tones.src21.net] - harry potter ringtone mortgage tax [mortgage-broker.src21.net] - mortgage tax organic impotence [cialis.src21.net] - organic impotence poker cards [vegas-casinos.src21.net] - poker cards futurama ringtone [real-tones.src21.net] - futurama ringtone internet poker [internet-poker.src21.net] - internet poker poker reviews [internet-poker.src21.net] - poker reviews roulette casino [casinos.src21.net] - roulette casino hooters casino [internet-poker.src21.net] - hooters casino bingo gambling [online-casinos.src21.net] - bingo gambling military lending [loans.src21.net] - military lending forex trend [online-forex.src21.net] - forex trend how to play texas hold em [poker.src21.net] - how to play texas hold em 40 year loan [loans.src21.net] - 40 year loan north carolina mortgage rates [mortgage.src21.net] - north carolina mortgage rates what causes impotence [phentermine.src21.net] - what causes impotence fen phen 2005 [phentermine.src21.net] - fen phen 2005 online casinos [online-casinos.src21.net] - online casinos forex investments [online-forex.src21.net] - forex investments forex arbitrage [forex.src21.net] - forex arbitrage canadian mortgage rates [mortgage-broker.src21.net] - canadian mortgage rates bad credit car loans [loans.src21.net] - bad credit car loans bank of america mortgage [mortgage.src21.net] - bank of america mortgage find mortgage [find-mortgage.src21.net] - find mortgage gold coast casino [casinos.src21.net] - gold coast casino real tones [real-tones.src21.net] - real tones forex [trading-forex.src21.net] - forex casino keno [casinos.src21.net] - casino keno hold me down [po

TovŠbb...
hold it (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 17. szerda, 14:30
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
casino on net [internet-poker.src21.net] - casino on net casino bonuses [internet-poker.src21.net] - casino bonuses dem franchize boyz [real-tones.src21.net] - dem franchize boyz poker downloads [poker.src21.net] - poker downloads how to win at poker [online-poker.src21.net] - how to win at poker poker chip sets [poker.src21.net] - poker chip sets texas hold [internet-poker.src21.net] - texas hold turning stone casino [internet-poker.src21.net] - turning stone casino rounders [online-poker.src21.net] - rounders computer poker games [poker.src21.net] - computer poker games online poker room [poker.src21.net] - online poker room online texas hold em [internet-poker.src21.net] - online texas hold em poker shareware [online-poker.src21.net] - poker shareware pager tones [poly-ringtones.src21.net] - pager tones web poker [internet-poker.src21.net] - web poker true poker [internet-poker.src21.net] - true poker stip [online-poker.src21.net] - stip video poker game [online-poker.src21.net] - video poker game poker shareware [online-poker.src21.net] - poker shareware hold it [internet-poker.src21.net] - hold it Stay the curse.
order viagra (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 23. kedd, 14:01
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
cialis [cialis.src21.net] - cialis viagra [viagra.src21.net] - viagra phentermine [viagra.src21.net] - phentermine phentermine online [cialis.src21.net] - phentermine online buy levitra [cialis.src21.net] - buy levitra generic viagra [phentermine.src21.net] - generic viagra buy adipex [viagra.src21.net] - buy adipex order adipex [viagra.src21.net] - order adipex generic adipex [cialis.src21.net] - generic adipex adipex phentermine [phentermine.src21.net] - adipex phentermine levitra [phentermine.src21.net] - levitra adipex [viagra.src21.net] - adipex weight loss [cialis.src21.net] - weight loss generic levitra [phentermine.src21.net] - generic levitra phentermine canada [viagra.src21.net] - phentermine canada order levitra [cialis.src21.net] - order levitra order viagra [phentermine.src21.net] - order viagra If you tell the truth you don't have to remember anything. -- Mark Twain
poker games (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 24. szerda, 21:52
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
poker [poker.src21.net] - poker online poker [online-poker.src21.net] - online poker texas hold em [online-poker.src21.net] - texas hold em online casino [internet-poker.src21.net] - online casino casino games [poker.src21.net] - casino games blackjack [internet-poker.src21.net] - blackjack texas holdem [poker.src21.net] - texas holdem party poker [vegas-casinos.src21.net] - party poker video poker [vegas-casinos.src21.net] - video poker poker rooms [casinos.src21.net] - poker rooms casino [vegas-casinos.src21.net] - casino strip poker [vegas-casinos.src21.net] - strip poker online gambling [online-casinos.src21.net] - online gambling poker games [online-casinos.src21.net] - poker games O, it is excellent To have a giant's strength; but it is tyrannous To use it like a giant. -- Shakespeare, "Measure for Measure", II, 2
equity loan (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. mŠjus 27. szombat, 01:42
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
loans [loans.src21.net] - loans refinancing [refinancing.src21.net] - refinancing lenders [lenders.src21.net] - lenders auto loan [loans.src21.net] - auto loan loan [refinancing.src21.net] - loan mortgage loans [lenders.src21.net] - mortgage loans car loan [refinancing.src21.net] - car loan financing [lenders.src21.net] - financing student loan consolidation [refinancing.src21.net] - student loan consolidation personal loan [lenders.src21.net] - personal loan payday loan [loans.src21.net] - payday loan loan consolidation [loans.src21.net] - loan consolidation student loans [loans.src21.net] - student loans student loan [refinancing.src21.net] - student loan mortgage loan [loans.src21.net] - mortgage loan college loans [lenders.src21.net] - college loans refinance loans [lenders.src21.net] - refinance loans equity loans [loans.src21.net] - equity loans equity loan [loans.src21.net] - equity loan Beware of a tall blond man with one black shoe.
aviation loans (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 03. szombat, 04:56
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
forex trading strategies [asforextradingstrategieswhere.blogspot.com] - forex trading strategies no limit poker strategy [undnolimitpokerstrategywww.blogspot.com] - no limit poker strategy poker chip supply [ispokerchipsupplyas.blogspot.com] - poker chip supply betting casino [atbettingcasinowill.blogspot.com] - betting casino propecia [waspropeciaund.blogspot.com] - propecia retin [byretinwhen.blogspot.com] - retin frog ringtone [thatfrogringtonewhen.blogspot.com] - frog ringtone cache casino creek resort [lacachecasinocreekresorthow.blogspot.com] - cache casino creek resort 50 cent real tones [de50centrealtonesund.blogspot.com] - 50 cent real tones crazy frog download [thatcrazyfrogdownloadthe.blogspot.com] - crazy frog download sleeping aids [itsleepingaidsit.blogspot.com] - sleeping aids samsung ringtone [whosamsungringtonethat.blogspot.com] - samsung ringtone tenants loans [thattenantsloansan.blogspot.com] - tenants loans loans in uk [areloansinukit.blogspot.com] - loans in uk real tones for cell phones [forrealtonesforcellphonesfor.blogspot.com] - real tones for cell phones backgammon game internet [frombackgammongameinternetthis.blogspot.com] - backgammon game internet day traders com [atdaytraderscomas.blogspot.com] - day traders com casino harrahs il [whencasinoharrahsilthe.blogspot.com] - casino harrahs il casino mississippi natchez [thatcasinomississippinatchezthis.blogspot.com] - casino mississippi natchez aviation loans [withaviationloanswhere.blogspot.com] - aviation loans All say, "How hard it is that we have to die"--a strange complaint to come from the mouths of people who have had to live. -- Mark Twain, "Pudd'nhead Wilson's Calendar"
loans bad credit (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 05. hťtfű, 13:38
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
video poker game [whovideopokergameund.blogspot.com] - video poker game backgammon game rule [wasbackgammongamerulebe.blogspot.com] - backgammon game rule casino quality poker chips [bycasinoqualitypokerchipsen.blogspot.com] - casino quality poker chips backgammon free ware [bybackgammonfreewareit.blogspot.com] - backgammon free ware what is forex [whatwhatisforexto.blogspot.com] - what is forex free software [thefreesoftwarethis.blogspot.com] - free software msn backgammon [anmsnbackgammonen.blogspot.com] - msn backgammon california casino resort [fromcaliforniacasinoresortan.blogspot.com] - california casino resort mg forex [howmgforexthe.blogspot.com] - mg forex loans uk [aboutloansukbe.blogspot.com] - loans uk buy allegra online [bebuyallegraonlinela.blogspot.com] - buy allegra online forex options [asforexoptionscom.blogspot.com] - forex options buy nordette online [enbuynordetteonlineit.blogspot.com] - buy nordette online forex accounts [atforexaccountshow.blogspot.com] - forex accounts musica [ormusicabe.blogspot.com] - musica loan interest rates [howloaninterestratesabout.blogspot.com] - loan interest rates magazine [frommagazineof.blogspot.com] - magazine forecast forex [whoforecastforexan.blogspot.com] - forecast forex poker room yahoo [onpokerroomyahoofrom.blogspot.com] - poker room yahoo loans bad credit [areloansbadcreditfor.blogspot.com] - loans bad credit Be free and open and breezy! Enjoy! Things won't get any better so get used to it.
toys (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 19. hťtfű, 19:05
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
how to play backgammon [ithowtoplaybackgammonwas.blogspot.com] - how to play backgammon casino online sultan [oncasinoonlinesultanwill.blogspot.com] - casino online sultan casino game shock wave [incasinogameshockwavewww.blogspot.com] - casino game shock wave renova [torenovaen.blogspot.com] - renova wpt poker chips [whatwptpokerchipswas.blogspot.com] - wpt poker chips loans california [inloanscaliforniawww.blogspot.com] - loans california forex advisory [thisforexadvisorywww.blogspot.com] - forex advisory winmx [iswinmxfrom.blogspot.com] - winmx backgammon instructions [thebackgammoninstructionson.blogspot.com] - backgammon instructions buy bextra [isbuybextrabe.blogspot.com] - buy bextra buy cyclobenzaprine [ofbuycyclobenzaprineby.blogspot.com] - buy cyclobenzaprine refco forex [isrefcoforexhow.blogspot.com] - refco forex search [asearchit.blogspot.com] - search buspar [undbusparhow.blogspot.com] - buspar sony ericsson mobile phone [desonyericssonmobilephoneat.blogspot.com] - sony ericsson mobile phone used poker chips [isusedpokerchipsby.blogspot.com] - used poker chips reverse mortgages [bereversemortgageswill.blogspot.com] - reverse mortgages free full backgammon download [atfreefullbackgammondownloadon.blogspot.com] - free full backgammon download build your own poker table [asbuildyourownpokertablewhere.blogspot.com] - build your own poker table construction loans [whenconstructionloansto.blogspot.com] - construction loans forex account [comforexaccountwww.blogspot.com] - forex account yahoo uk game backgammon [foryahooukgamebackgammonon.blogspot.com] - yahoo uk game backgammon cheap skelaxin [decheapskelaxinon.blogspot.com] - cheap skelaxin tramadol [thattramadolen.blogspot.com] - tramadol toys [attoysbe.blogspot.com] - toys Q: Are we not men? A: We are Vaxen.
xenical (…rtťkelťs: 1)
Szerzű: paulpaaterson DŠtum: 2006. jķnius 23. pťntek, 03:25
(Profil | ‹zenet kŁldťse)
free poker playing online [wherefreepokerplayingonlinefor.blogspot.com] - free poker playing online retin [whoretinhow.blogspot.com] - retin global forex trading [theglobalforextradingwho.blogspot.com] - global forex trading 1000 11.5 chip poker [it1000115chippokeron.blogspot.com] - 1000 11.5 chip poker cheap flights [becheapflightsan.blogspot.com] - cheap flights personal loans for bad credit [thatpersonalloansforbadcreditthe.blogspot.com] - personal loans for bad credit ringtones samsung [atringtonessamsungwill.blogspot.com] - ringtones samsung wallpaper [ofwallpaperen.blogspot.com] - wallpaper perkins loan [deperkinsloanwhen.blogspot.com] - perkins loan game money no online poker [howgamemoneynoonlinepokerat.blogspot.com] - game money no online poker forex data [asforexdataat.blogspot.com] - forex data loan calculators [areloancalculatorsby.blogspot.com] - loan calculators forex software [byforexsoftwareat.blogspot.com] - forex software wwf [thatwwfthe.blogspot.com] - wwf casino royale tt [acasinoroyalettas.blogspot.com] - casino royale tt casino gaming real time [whocasinogamingrealtimethe.blogspot.com] - casino gaming real time online poker yahoo [thisonlinepokeryahooare.blogspot.com] - online poker yahoo lending group [whenlendinggroupbe.blogspot.com] - lending group investment loans [toinvestmentloanscom.blogspot.com] - investment loans consolidation loans [theconsolidationloansor.blogspot.com] - consolidation loans microsoft internet backgammon [themicrosoftinternetbackgammonwww.blogspot.com] - microsoft internet backgammon nabisco backgammon [willnabiscobackgammoncom.blogspot.com] - nabisco backgammon cheap nasonex [tocheapnasonexund.blogspot.com] - cheap nasonex valtrex [byvaltrexit.blogspot.com] - valtrex xenical [laxenicalit.blogspot.com] - xenical I dote on his very absence. -- William Shakespeare, "The Merchant of Venice"Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.06 mŠsodperc