Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Merevszárnyú UL

Friedrichshafen 2003


Az idén először nem két helyszínen volt a kisgépes repülősök Mekkája, a repülőtér nyugati oldalán elkészült a 7 új pavilon, egy német-svájci igényességű vásárváros, ahol minden a tökélyt sugározta. A hatalmas csarnokokból kilépve és a Zeppelinek hangárja előtt elsétálva egyből a reptér pázsitjára lehetett taposni.

30 országból 504 kiállító képviselt 243 különböző céget és márkát az április 24 és 27-e között megrendezett 14. Aero-n.
A látogatók száma az idén "csak" 47500 volt, szemben a két évvel ezelőtti 49700-al, de a kiállítás egyértelműen magasabb színvonalú volt mint az eddigiek, és nekem színesebbnek is tűnt. Az UL gépek legalább két csarnoknyi területet elhódítottak a kisgépes (general aviation)-os világtól, a vitorlák világa is teljes egy hangár volt és a modellezők nem kevesebb, mint 10000 négyzetmétert kaptak, ahol volt kiállítás és természetesen fedettpályás repülőtér is bemutató repülések számára.
Érezhető volt a trend: a business class repülés egyre szemérmetlenebbül fejlődik és virágzik: a repülőtér apronján több tíz magánjet parkolt és a légiparádé szüneteiben a látvány talán még érdekesebb volt, mert ezek a Falcon-ok, Cessna Citationok, Raytheon-ok és egyéb Learjetek ilyenkor közlekedtek. Az UL-ek, ezek között is leginkább a kompozit merevszárnyúak egyre látványosabb módon fejlődnek és újítanak. Gyakorlatilag ez a kategória forradalmasítja a polgári repülést.
Volt persze rengetek tartozék, újnál újabb digitális, folyadékkristályos műszer, navigációs rendszer, szoftverek és rengeteg szimulátor, ahol a fotelrepülés élményét is ki lehetett próbálni.
Megelégedéssel nyugtáztam hazánk fiainak jelenlétét (na nem a kiállítók között, ott hivatalosan is csak egy cég volt, azt sem találtam meg), a Horizont repülős iskola viszont több mint 30 tagjával bizonyította, hogy nálunk is van európai színvonalú repülés (iránti igény).
Két év múlva, ha megérjük, megint megyek. Aki nem utálja a repülést, ott a helye.

A továbbiakban az UL részleget kívánjuk bemutatni a teljesség igénye nélkül, de kellő részrehajlással. Aki netán a polgári repülés vagy a modellezés iránt érdeklődik nézzen szét az újságos polcokon. A sárkányos világ az itt bemutatottnál alig volt gazdagabb. Ott volt még a kiállításon a Power Trike, egy (nem viccelek) "A" keretes trike-al, a Cosmos egy szintén legalább 15 éves fejlesztésű trájkkal, amire 100 lóerős Rotax motort és 12,9 m2-es szárnyat biggyesztettek. Hiányoltam az Air Creationt az új Ixess nevű szárnnyal, amelyik állítólag jól bírja a 400 kg-os felszálló tömeget és 160 a VNE-je, (amit hajlamos túllépni!), illetve az angolokat, akik tavaly rukkoltak elő a Quik-el, ami 10 m2-es szárnya ellenére 180 kg-os hasznos terhelést biztosít, szintén 180 km/h-s végsebességnél.A Franciák az Aquilair-el a hagyomány tiszteletét és az egyszerű, letisztult megoldásokat mutatták be.A Smart motoros Bautek a modern idők komplex és nehézkes valóságát demonstrálta.
Az olasz Aerocopter által fejlesztett Futura, az 1100 cm3-es injektoros BMV motorralMasquito, lásd:
www.masquito.be

Egy CH 7 Angel függeszkedik, álló rotorral. Erre csak az angyalok képesek...A szintén olasz DF Helicopters 2 személyes (intim tandem-nek nevezett UL kategóriás gépei). Info:
www.dragonfly-helicopters.comAz ismét sorozatban gyártott BÜCKER JUNGMANN


A Trener Baby, vagyis a Zlin 126-os, a 70-es évek legendás műrepülőgépének, a "bajnokok bajnokának" a 2/3-os, UL kategóriába beférő változata. 70 lóerős Walter Mikronjának a hangja sok Nyíregyházán tanult aviatikus szívét megdobbantaná.Ez már a Z 526-os 2/3-os replikájának a törzsrácsa. Lemezborítású szárny, vászonborítású vezérsíkok, behúzható futómű.A Storm, ugyanattól a csapattól. Nem kezdőknek ajánlott.


Az olasz SG Aviation Rallye 105-öse immár hidroplán verzióban. Info:
www.storm-sg.itA Storch kétéltű változata. Orrfutója valóban a gólya lába.Modern idők pici Spitfire-e, a Silence Aircraft SA 180-as, egyszemélyes elliptikus alsószárnyas, 80 lóerős Jabiru motorral. Info:
www.silence-aircraft.deA mini vadászgépek kritikus pontja a tömeg. A törvény által megszabott 450 kg max felszálló súly Damoklész kardjaként lóg a gyártók képzelőereje és gyakran csalfa marketing felett A Dynaero MCR1-esének az üres súlya kategóriájában minimálrekordnak számít. Ugyanezen a standon látható volt a négyszemélyes kit-ben forgalmazott változat is.
Info: www.dynaero.comA kategória kétségkívűl legjobb ár-teljesítmény arányát garantáló, esztétikailag is kimagasló gépe, a Hradec Kralove-i TL Ultralight Sting-je, sőt, ennek behúzható futós változata.A TL Star nálunk is kipróbálható, Farkashegyen repül, a márkának van magyarországi dealere is.
Info: www.tl-ultralight.czA kompozit gépek előfutára, de már a hőskorszakban (alig tíz éve) Wolfgang Dallach már nagyon magasra állította a lécet, amikor előjött a Fascination első változatával. Azóta elkészült a felsőszárnyas Evolution is.
Info: www.dallach.deNem lehetett elmenni a B&F gépei mellett szívdobbanás nélkül. A Comet nálunk is kipróbálható.
Info: www.fk-leichtflugzeuge.deAz Impulse választható UL vagy kit repülőgép kategóriában. Ebben a második verzióban szerelik rá a hathengeres Jabiru motort is. Kategóriájában egyik legkecsesebb és letisztultabb repcsi, farokfutós változata az igazi non plusz ultra.
Info: www.impulse-aircraft.de


A Flight Design teljesen kiforrott, ma már történelminek számító konstrukciója, a folyamatos fejlesztés során CT 180-ból CT2K-vá avanzsált. Kategóriájában abszolút referencia.
Web: www.flightdesign.com


A legeredetibb forma az Isatis nevű francia project-é. A motor az utas és pilóta háta mögött található, szénszálas kardán tengely adja át az 1200-as injektoros BMV boxermotor erejét a lágcsavarra. Még nem repült, de a tervezők lelkesedéséből megítélve biztosan fog, mégpedig jól, mert szép.


A Comco nagy nehezen és erőlködve piacra dobta a C42-es Ikarus kompozit(nak tűnő) változatát, a Light Wing-et. A komoly, tradicionális UL gépgyártók között ők voltak a vászon (pontosabban Dacron, Trilam vagy Mylar)-borítás utolsó mohikánjai. Bármennyire is bevált és praktikus ez az elv, biztonságos és strapabíró az Ikarus, nem állta a versenyt a 200 km/h feletti utazósebességet kínáló konkurrenciával. Ez az újvonalas repcsi a 100 lovas Rotax motor és a háromtollú Warp Drive sróf mellett feltekerhető vontatókötéllel is fel volt szerelve.A Tecnam által 2001-ben bemutatott behúzható futós P98 már fix futós változatban.Az észérvek egyre csökkenő hatásával számolva, úszótalpra ültették a jó öreg Dacron-boritású Ikarust. Kalandra fel, bátor kanapé-pilóta!
E-mail: post@comco-ikarus.de,
web: www.comco-ikarus.deSzintén kalandoroknak a Wild Thing, Jabiru motorralA csehek által gyártott CH 601 XL, közel lamináris profilú csutkaszárnnyal. Elég messze van már ez a klón Chris Heintz kezdeti elképzeléseitől.
Info: www.zenithair.com,
vagy a kiállító: www.roland-aircraft.de


A Tecnam is feltette a mérlegre P92-esét, de még a legpőrébb változatnál is 285 kg volt az ítélet.A P 2002-es.
Info. www.flysynthesis.comSherpa Superstol. Az Aero nagy meglepetése. Többször is elmentem mellette, észre sem vettem, annyi klónját láttam már Chris Heintz STOL gépének. Aztán egy barátom felhívta figyelmemet a részletekre. Oldalanként két-két automata orrsegédszárny, kettős réselt ívelő és féklap-csőrű, mérsékelten turbulens szárnyprofil, példás finíció, ez a tererpjáró 45 km/h-nál még repül és 170 km/h az utazó sebessége.A bemutatott video tanúbizonysága szerint szélcsendben 25 m gurulási úthossz kell neki a felszálláshoz, kevesebb mint 60 m a 15m-es magasság eléréséhez. Teljes szegecselt aluminiúm lemezborítás mellett száraz tömege a Brauniger digitális műszerfallal és a Rotax 912S-el 270 kg körül. Szárnyai két mozdulatból hátracsukhatóak. Ez lenne az ideális túragép?


Az 1100-as és 1200-as BMV a TakeOff avionnálása után. Az áttételház eléggé monumentális.
Info: www.takeoff-ul.deA háromhengeres SMART motor, amit a B&F szerel MK 9-esére.A Trener Baby hajtóműve, a Walter Mikron 70 lóerős változata. Ezzel a karburátorral még nem műrepülhető, de már fejlesztik adagolós, sőt kompresszoros véltozatát is.Verner boxermotor a mérlegen. Nem csalás, nem ámítás, csak épp a perifériák nincsenek rajta.
Info: www.werneraircraftengines.comA Quality Drive 80 LE-t ígér 78 kg fejében.
www.q-drive.czSimonini erőművek. Csodás teljesítményadatok, tömeg bőven, az öntvényminőség és a finíció kifogásolható.Az analóg fedélzeti műszerek kora lejárt.A Hirth motoroknak régebben nem volt csodálatraméltó a hírneve. Ezen próbálnak most változtatni. A bemutatott termékek valóban figyelemreméltóak voltak, úgy a technológia, mint a finíció terén. Végre láttunk befecskendező rendszert az UL kategóriás hajtóműveken és talán ennek is köszönhetően: érdekes tömeg/teljesítmény adatokat. A kínálat a Solo motor direkt versenytársaként kezelhető 9,4 kg-os, 208 cm3-es 14,9 LE-s egyhengerestől az a 42 kg-os négyhengeres 1042 cm3-es 102 LE-s erőműig teljesnek mondható, a motoros sárkányosok számára tökéletes lesz a 625 cm3-es vízhűtéses kéthengeres modell, a 3503 E, amelyik 70 LE-t ad le 36 kg önsúly mellett. Bízzunk benne, hogy lesz végre egy érvényes alternatívája a Rotax-nak. Apropó, ők is ott voltak, de nem láttam náluk semmi újat, alaposan el vannak szenderedve babérjaikon.
Info: www.hirth-engines.de


Íme egy merőben új műfaj:
a hátimotoros Zeppelin. Hol is mutathatnák be máshol, mint a báró szülővárosában?A Dewald standján Ragtime és Dixieland ritmusok csalogatták a nagyérdeműt.Karine Bouveroux Toulouse-ból, nagynénje, a nádszál Maryse Nantes-ból jött. Jellegzetes charme-al kínálta az UL műszereket és mindenféle kütyü-mütyüket. Négy évvel ezelőtt még csak kéttucatnyi kínából csencselt magasságmérőt és variót kínált, mára minden (repülős) igényt kielégít választéka, ráadásul interneten is forgalmaz.
Info: www.kbi-ul.comBár a hazai UL gyártás képviselete Molnár Zoli személyes jelenlétére korlátozódott, (aki saját bevallása szerint mindig sok titkot el tud itt lesni, az idén például pont a futómű bekötéseket kémlelte)az egri Halley kft termékei is álljanak itt, nem csak azért mert árban verhetetlenek, de azért is, mert nem kell értük külföldre menni.
www.halley.hu 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

HátimotorMinden más ami repülMotoros sárkány


forex brokers (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 05. péntek, 16:31
(Profil | Üzenet küldése)
forex brokers [forforexquotesthe.blogspot.com] Do what comes naturally. Seethe and fume and throw a tantrum.
instant loans (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 11. csütörtök, 09:22
(Profil | Üzenet küldése)
notre dame ringtone [poly-ringtones.src21.net] - notre dame ringtone forex forums [forex.src21.net] - forex forums ringer t shirts [ringtones.src21.net] - ringer t shirts earthy tones [poly-ringtones.src21.net] - earthy tones cialis [cialis.src21.net] - cialis gci forex [trading-forex.src21.net] - gci forex harry potter ringtone [real-tones.src21.net] - harry potter ringtone mortgage tax [mortgage-broker.src21.net] - mortgage tax organic impotence [cialis.src21.net] - organic impotence poker cards [vegas-casinos.src21.net] - poker cards futurama ringtone [real-tones.src21.net] - futurama ringtone internet poker [internet-poker.src21.net] - internet poker poker reviews [internet-poker.src21.net] - poker reviews roulette casino [casinos.src21.net] - roulette casino hooters casino [internet-poker.src21.net] - hooters casino bingo gambling [online-casinos.src21.net] - bingo gambling military lending [loans.src21.net] - military lending forex trend [online-forex.src21.net] - forex trend how to play texas hold em [poker.src21.net] - how to play texas hold em 40 year loan [loans.src21.net] - 40 year loan north carolina mortgage rates [mortgage.src21.net] - north carolina mortgage rates what causes impotence [phentermine.src21.net] - what causes impotence fen phen 2005 [phentermine.src21.net] - fen phen 2005 online casinos [online-casinos.src21.net] - online casinos forex investments [online-forex.src21.net] - forex investments forex arbitrage [forex.src21.net] - forex arbitrage canadian mortgage rates [mortgage-broker.src21.net] - canadian mortgage rates bad credit car loans [loans.src21.net] - bad credit car loans bank of america mortgage [mortgage.src21.net] - bank of america mortgage find mortgage [find-mortgage.src21.net] - find mortgage gold coast casino [casinos.src21.net] - gold coast casino real tones [real-tones.src21.net] - real tones forex [trading-forex.src21.net] - forex casino keno [casinos.src21.net] - casino keno hold me down [po

Tovább...
hold it (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 17. szerda, 14:30
(Profil | Üzenet küldése)
casino on net [internet-poker.src21.net] - casino on net casino bonuses [internet-poker.src21.net] - casino bonuses dem franchize boyz [real-tones.src21.net] - dem franchize boyz poker downloads [poker.src21.net] - poker downloads how to win at poker [online-poker.src21.net] - how to win at poker poker chip sets [poker.src21.net] - poker chip sets texas hold [internet-poker.src21.net] - texas hold turning stone casino [internet-poker.src21.net] - turning stone casino rounders [online-poker.src21.net] - rounders computer poker games [poker.src21.net] - computer poker games online poker room [poker.src21.net] - online poker room online texas hold em [internet-poker.src21.net] - online texas hold em poker shareware [online-poker.src21.net] - poker shareware pager tones [poly-ringtones.src21.net] - pager tones web poker [internet-poker.src21.net] - web poker true poker [internet-poker.src21.net] - true poker stip [online-poker.src21.net] - stip video poker game [online-poker.src21.net] - video poker game poker shareware [online-poker.src21.net] - poker shareware hold it [internet-poker.src21.net] - hold it Stay the curse.
order viagra (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 23. kedd, 14:01
(Profil | Üzenet küldése)
cialis [cialis.src21.net] - cialis viagra [viagra.src21.net] - viagra phentermine [viagra.src21.net] - phentermine phentermine online [cialis.src21.net] - phentermine online buy levitra [cialis.src21.net] - buy levitra generic viagra [phentermine.src21.net] - generic viagra buy adipex [viagra.src21.net] - buy adipex order adipex [viagra.src21.net] - order adipex generic adipex [cialis.src21.net] - generic adipex adipex phentermine [phentermine.src21.net] - adipex phentermine levitra [phentermine.src21.net] - levitra adipex [viagra.src21.net] - adipex weight loss [cialis.src21.net] - weight loss generic levitra [phentermine.src21.net] - generic levitra phentermine canada [viagra.src21.net] - phentermine canada order levitra [cialis.src21.net] - order levitra order viagra [phentermine.src21.net] - order viagra If you tell the truth you don't have to remember anything. -- Mark Twain
poker games (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 24. szerda, 21:52
(Profil | Üzenet küldése)
poker [poker.src21.net] - poker online poker [online-poker.src21.net] - online poker texas hold em [online-poker.src21.net] - texas hold em online casino [internet-poker.src21.net] - online casino casino games [poker.src21.net] - casino games blackjack [internet-poker.src21.net] - blackjack texas holdem [poker.src21.net] - texas holdem party poker [vegas-casinos.src21.net] - party poker video poker [vegas-casinos.src21.net] - video poker poker rooms [casinos.src21.net] - poker rooms casino [vegas-casinos.src21.net] - casino strip poker [vegas-casinos.src21.net] - strip poker online gambling [online-casinos.src21.net] - online gambling poker games [online-casinos.src21.net] - poker games O, it is excellent To have a giant's strength; but it is tyrannous To use it like a giant. -- Shakespeare, "Measure for Measure", II, 2
equity loan (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. május 27. szombat, 01:42
(Profil | Üzenet küldése)
loans [loans.src21.net] - loans refinancing [refinancing.src21.net] - refinancing lenders [lenders.src21.net] - lenders auto loan [loans.src21.net] - auto loan loan [refinancing.src21.net] - loan mortgage loans [lenders.src21.net] - mortgage loans car loan [refinancing.src21.net] - car loan financing [lenders.src21.net] - financing student loan consolidation [refinancing.src21.net] - student loan consolidation personal loan [lenders.src21.net] - personal loan payday loan [loans.src21.net] - payday loan loan consolidation [loans.src21.net] - loan consolidation student loans [loans.src21.net] - student loans student loan [refinancing.src21.net] - student loan mortgage loan [loans.src21.net] - mortgage loan college loans [lenders.src21.net] - college loans refinance loans [lenders.src21.net] - refinance loans equity loans [loans.src21.net] - equity loans equity loan [loans.src21.net] - equity loan Beware of a tall blond man with one black shoe.
aviation loans (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. június 03. szombat, 04:56
(Profil | Üzenet küldése)
forex trading strategies [asforextradingstrategieswhere.blogspot.com] - forex trading strategies no limit poker strategy [undnolimitpokerstrategywww.blogspot.com] - no limit poker strategy poker chip supply [ispokerchipsupplyas.blogspot.com] - poker chip supply betting casino [atbettingcasinowill.blogspot.com] - betting casino propecia [waspropeciaund.blogspot.com] - propecia retin [byretinwhen.blogspot.com] - retin frog ringtone [thatfrogringtonewhen.blogspot.com] - frog ringtone cache casino creek resort [lacachecasinocreekresorthow.blogspot.com] - cache casino creek resort 50 cent real tones [de50centrealtonesund.blogspot.com] - 50 cent real tones crazy frog download [thatcrazyfrogdownloadthe.blogspot.com] - crazy frog download sleeping aids [itsleepingaidsit.blogspot.com] - sleeping aids samsung ringtone [whosamsungringtonethat.blogspot.com] - samsung ringtone tenants loans [thattenantsloansan.blogspot.com] - tenants loans loans in uk [areloansinukit.blogspot.com] - loans in uk real tones for cell phones [forrealtonesforcellphonesfor.blogspot.com] - real tones for cell phones backgammon game internet [frombackgammongameinternetthis.blogspot.com] - backgammon game internet day traders com [atdaytraderscomas.blogspot.com] - day traders com casino harrahs il [whencasinoharrahsilthe.blogspot.com] - casino harrahs il casino mississippi natchez [thatcasinomississippinatchezthis.blogspot.com] - casino mississippi natchez aviation loans [withaviationloanswhere.blogspot.com] - aviation loans All say, "How hard it is that we have to die"--a strange complaint to come from the mouths of people who have had to live. -- Mark Twain, "Pudd'nhead Wilson's Calendar"
loans bad credit (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. június 05. hétfő, 13:38
(Profil | Üzenet küldése)
video poker game [whovideopokergameund.blogspot.com] - video poker game backgammon game rule [wasbackgammongamerulebe.blogspot.com] - backgammon game rule casino quality poker chips [bycasinoqualitypokerchipsen.blogspot.com] - casino quality poker chips backgammon free ware [bybackgammonfreewareit.blogspot.com] - backgammon free ware what is forex [whatwhatisforexto.blogspot.com] - what is forex free software [thefreesoftwarethis.blogspot.com] - free software msn backgammon [anmsnbackgammonen.blogspot.com] - msn backgammon california casino resort [fromcaliforniacasinoresortan.blogspot.com] - california casino resort mg forex [howmgforexthe.blogspot.com] - mg forex loans uk [aboutloansukbe.blogspot.com] - loans uk buy allegra online [bebuyallegraonlinela.blogspot.com] - buy allegra online forex options [asforexoptionscom.blogspot.com] - forex options buy nordette online [enbuynordetteonlineit.blogspot.com] - buy nordette online forex accounts [atforexaccountshow.blogspot.com] - forex accounts musica [ormusicabe.blogspot.com] - musica loan interest rates [howloaninterestratesabout.blogspot.com] - loan interest rates magazine [frommagazineof.blogspot.com] - magazine forecast forex [whoforecastforexan.blogspot.com] - forecast forex poker room yahoo [onpokerroomyahoofrom.blogspot.com] - poker room yahoo loans bad credit [areloansbadcreditfor.blogspot.com] - loans bad credit Be free and open and breezy! Enjoy! Things won't get any better so get used to it.
toys (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. június 19. hétfő, 19:05
(Profil | Üzenet küldése)
how to play backgammon [ithowtoplaybackgammonwas.blogspot.com] - how to play backgammon casino online sultan [oncasinoonlinesultanwill.blogspot.com] - casino online sultan casino game shock wave [incasinogameshockwavewww.blogspot.com] - casino game shock wave renova [torenovaen.blogspot.com] - renova wpt poker chips [whatwptpokerchipswas.blogspot.com] - wpt poker chips loans california [inloanscaliforniawww.blogspot.com] - loans california forex advisory [thisforexadvisorywww.blogspot.com] - forex advisory winmx [iswinmxfrom.blogspot.com] - winmx backgammon instructions [thebackgammoninstructionson.blogspot.com] - backgammon instructions buy bextra [isbuybextrabe.blogspot.com] - buy bextra buy cyclobenzaprine [ofbuycyclobenzaprineby.blogspot.com] - buy cyclobenzaprine refco forex [isrefcoforexhow.blogspot.com] - refco forex search [asearchit.blogspot.com] - search buspar [undbusparhow.blogspot.com] - buspar sony ericsson mobile phone [desonyericssonmobilephoneat.blogspot.com] - sony ericsson mobile phone used poker chips [isusedpokerchipsby.blogspot.com] - used poker chips reverse mortgages [bereversemortgageswill.blogspot.com] - reverse mortgages free full backgammon download [atfreefullbackgammondownloadon.blogspot.com] - free full backgammon download build your own poker table [asbuildyourownpokertablewhere.blogspot.com] - build your own poker table construction loans [whenconstructionloansto.blogspot.com] - construction loans forex account [comforexaccountwww.blogspot.com] - forex account yahoo uk game backgammon [foryahooukgamebackgammonon.blogspot.com] - yahoo uk game backgammon cheap skelaxin [decheapskelaxinon.blogspot.com] - cheap skelaxin tramadol [thattramadolen.blogspot.com] - tramadol toys [attoysbe.blogspot.com] - toys Q: Are we not men? A: We are Vaxen.
xenical (Értékelés: 1)
Szerző: paulpaaterson Dátum: 2006. június 23. péntek, 03:25
(Profil | Üzenet küldése)
free poker playing online [wherefreepokerplayingonlinefor.blogspot.com] - free poker playing online retin [whoretinhow.blogspot.com] - retin global forex trading [theglobalforextradingwho.blogspot.com] - global forex trading 1000 11.5 chip poker [it1000115chippokeron.blogspot.com] - 1000 11.5 chip poker cheap flights [becheapflightsan.blogspot.com] - cheap flights personal loans for bad credit [thatpersonalloansforbadcreditthe.blogspot.com] - personal loans for bad credit ringtones samsung [atringtonessamsungwill.blogspot.com] - ringtones samsung wallpaper [ofwallpaperen.blogspot.com] - wallpaper perkins loan [deperkinsloanwhen.blogspot.com] - perkins loan game money no online poker [howgamemoneynoonlinepokerat.blogspot.com] - game money no online poker forex data [asforexdataat.blogspot.com] - forex data loan calculators [areloancalculatorsby.blogspot.com] - loan calculators forex software [byforexsoftwareat.blogspot.com] - forex software wwf [thatwwfthe.blogspot.com] - wwf casino royale tt [acasinoroyalettas.blogspot.com] - casino royale tt casino gaming real time [whocasinogamingrealtimethe.blogspot.com] - casino gaming real time online poker yahoo [thisonlinepokeryahooare.blogspot.com] - online poker yahoo lending group [whenlendinggroupbe.blogspot.com] - lending group investment loans [toinvestmentloanscom.blogspot.com] - investment loans consolidation loans [theconsolidationloansor.blogspot.com] - consolidation loans microsoft internet backgammon [themicrosoftinternetbackgammonwww.blogspot.com] - microsoft internet backgammon nabisco backgammon [willnabiscobackgammoncom.blogspot.com] - nabisco backgammon cheap nasonex [tocheapnasonexund.blogspot.com] - cheap nasonex valtrex [byvaltrexit.blogspot.com] - valtrex xenical [laxenicalit.blogspot.com] - xenical I dote on his very absence. -- William Shakespeare, "The Merchant of Venice"Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.08 másodperc