HŠtimotor HŠtimotor Motoros sŠrkŠny Kezdűlap MerevszŠrnyķ UL ForgůszŠrnyķ UL MŻrepŁlťs Videůk Galťria

Version francaise Versiunea Ón rom‚neste
 
Motoros sárkány rovat Pilóták / Pilotes: A sárkány éve
T√≥th Ferenc „Pamacsot” bizony√°ra senkinek nem kell bemutatni, aki kicsit is ismer√Ķs motoros s√°rk√°nyos berkekben Magyarorsz√°gon. √ćgy a t√©l k√ľsz√∂b√©n ki m√°snak, mint neki tehett√ľk volna fel a k√©rd√©st: mi √ļjdons√°got hozott ez az √©v a s√°rk√°nyrep√ľl√©sben?


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Héphaistos inox Pegazusa
Jancs√≥ Gergely egy zseni. Tekints√ľk ezt premissz√°nak. Aki nem hiszi, j√°rjon ut√°na, ismerje meg, vagy legal√°bb vessen egy pillant√°st weboldal√°ra: www.diszmukovacs.hu


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Berkes Zsolti és a Vittorazi
Hosszabb gondolkod√°s ut√°n ism√©t √ļjabb Parapower t√≠pusra v√°ltottam. A kiszemelt √°ldozat √©s egyben tesztem alanya a leg√ļjabb fejleszt√©s√Ľ Redback, Vittorazi Fly 100 evoval.


H√°timotor rovat Pil√≥t√°k / Pilotes: A K√°rp√°tokon t√ļl
A szabad motoros rep√ľl√©s var√°zslata Rom√°ni√°t is meg√©rintette. Nem is kicsit. Jelen pillanatban nem kevesebb mint n√©gysz√°z ultrak√∂nny√Ľ rep√ľl√Ķszerkezetet tartanak nyilv√°n oda√°t. A m√Ľfaj legkiemelked√Ķbb k√©pvisel√Ķje Kiss L√°szl√≥. √ē nem alkir√°ly, √Ķ maga az UL-kir√°ly rom√°n f√∂ld√∂n. Ha nem tapadna n√©mi pejorat√≠v √≠z a fogalomhoz, mern√©nk azt mondani, hogy Laci egy oligarcha. √ćgy ink√°bb mondjuk azt, hogy „nincsenek anyagi neh√©zs√©gei”. Van viszont egy szenved√©lye: a rep√ľl√©s. √Āll√≠that√≥, az UL-√ľgy j√≥ kezekben van Rom√°ni√°ban.


Forgószárnyas UL rovat Pilóták / Pilotes: Andi és az autogiró
Andi Siebenhofer igazi fenegyerekk√©nt vonult be a k√∂ztudatba. Az osztr√°k sz√°rmaz√°s√ļ extr√©msportol√≥ √©s aktivista nev√©t a f√∂ld√∂n, v√≠zen, leveg√Ķben egyar√°nt elk√∂vetett rendk√≠v√ľli teljes√≠tm√©nyek, az √°tlagember sz√°m√°ra √Ķr√ľlts√©gnek t√Ľn√Ķ, kock√°zatos kalandok tett√©k ismertt√©. Amint azt szlogenje is bizony√≠tja, Andi sz√°m√°ra nincs lehetetlen: „No limit!”


Forg√≥sz√°rnyas UL rovat Pil√≥t√°k / Pilotes: Az els√Ķ fecske Pesten
Korompai Laci, alias Qfe bar√°tunk m√°s rep√ľl√Ķs m√Ľfajokban meg√©lt kalandjair√≥l √≠rtunk m√°r lapunkban. Egy okt√≥beri d√©lut√°n sokak √∂r√∂m√©re leg√ļjabb szerelm√©t, MT03 autogir√≥j√°t hozta el bemutatni √©s megs√©t√°ltatni a gy√ļr√≥i rept√©r f√∂l√∂tt.


H√°timotor rovat Pil√≥t√°k / Pilotes: Interj√ļ Michel Touitouval
Az al√°bbi sz√∂veg egy, a Mad√°rtoll sz√°m√°ra 2000-ben k√©sz√ľlt interj√ļ r√∂vid√≠tett, enyh√©n √°tstiliz√°lt v√°ltozata. Michel az√≥ta sz√°mos nemzetk√∂zi versenyen √∂regb√≠tette h√≠rnev√©t, t√∂bbek k√∂z√∂tt Eur√≥pa- √©s francia bajnok lett l√°br√≥l indul√≥ tandem kateg√≥ri√°ban Simonini motoros Parapowerrel.

D√ļsgazdag z√∂lds√©g-nagykeresked√Ķ „t√©kozl√≥ fia”-k√©nt kezdte p√°lyafut√°s√°t. Kezdett√Ķl fogva a „minden a p√©nz” √©rt√©krendszer tagad√°sa jellemezte, naivan balos √©rtelmis√©giv√© forrta ki mag√°t, √©lete √©rtelm√©t a szem√©lyes szabads√°g korl√°tlan meg√©l√©s√©ben tal√°lta meg. Ennek legkifinomultabb form√°ja sz√°m√°ra az√≥ta is a rep√ľl√©s.Forg√≥sz√°rnyas UL rovat Pil√≥t√°k / Pilotes: Kicsi, s√°rga √©s rep√ľl... ...mi az?
Shuhei Seki bar√°tunkat, mint pil√≥t√°t, nem biztos, hogy be kell mutatni az Aeromagazin olvas√≥inak. T√∂bbsz√∂r √≠rtunk m√°r r√≥la, legel√Ķsz√∂r a K√°rp√°tok rallye kapcs√°n 2005-ben. Akkor motoros s√°rk√°ny√°val vesz√©lyeztette a l√©gteret, mindenkit elsz√∂rny√ľlk√∂dtetett lazas√°g√°val, a legelemibb l√©giforgalmi vagy navig√°ci√≥s szab√°lyok ignor√°l√°s√°val. Shuhei roppant sz√≠nes egy√©nis√©g.


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Eric, a viking
M√°rmint f√Ķleg csak az automatikusan ad√≥d√≥ po√©n kedv√©√©rt… Egy√©bk√©nt k√©ts√©gtelen√ľl ink√°bb egy impoz√°ns termet√Ľ Popeye-re hajaz, mikor tenger√©sz m√≥dra himb√°l√≥z√≥ j√°r√°s√°val √©s az √∂r√∂k kaj√°n vigyorral az arc√°n reggel odas√©t√°l a tengerparti homokban m√°r egy ideje a leszakadt ber√°nt√≥ miatt k√ľszk√∂d√Ķ k√ľl√∂n√≠tm√©nyhez, √©s egy k√∂nnyed mozdulattal sikeresen megp√∂rgeti a l√©gcsavart…


Hátimotor rovat Pilóták / Pilotes: Francis Gardeur
Francis Gardeur a Coupe Icare-on tal√°lt meg azzal az elk√©pzel√©ssel, hogy gy√°rtan√°nk mi forradalminak hitt h√°timotorj√°t, melynek egyel√Ķre csak pap√≠ron k√©szek a tervei, de biztos, hogy √ļj lend√ľletet fog adni a motoros erny√Ķz√©snek. Nem tudtuk komolyan venni, annyira lelkesen besz√©lt r√≥la. Azt√°n „lek√°derezt√ľk”, √©s kider√ľlt r√≥la, hogy valamikor a francia PPG v√°logatott leg√≠g√©retesebb tagja volt, messze a legtehets√©gesebb pil√≥ta, sz√ľletett mad√°rember, csak √©ppen k√©ptelen komolyan venni a versenyz√©st.


 
Bejelentkezés
   

Vampairologia
   

Id√Ķj√°r√°s
   

Útmutató
   

Szavaz√°s
   

Ingyenes apróhirdetések
   

Médiapartnerek
   

Gy√ļr√≥ PPG Rept√©rrend
   

Régebbi hírek
   

Tartalomkezel√Ķ rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz √©rv√©nyes.
OldalkťszŪtťs: 0.13 mŠsodperc