Hátimotor Hátimotor Motoros sárkány Kezdőlap Merevszárnyú UL Forgószárnyú UL Műrepülés Videók Galéria

Version francaise Versiunea în româneste
 
Hátimotor

FLY AWAY


Madáremberek egymás közt, motorral vagy anélkül… A Vampair örömmel mutatja be új partnerét, akivel reményeink szerint nemcsak a repülésről alkotott felfogásunkban osztozunk, de gyakorlati síkon is sikeres lesz az együttműködés.

A Fly Away a legrégebben alakult siklóernyős iskola Magyarországon, 1991 óta számtalan pilótát adtak már ennek a szép és izgalmas sportágnak. Alapelvük a minőség és megbízhatóság, ami az oktatáson és minden más tevékenységükön túl felszereléseik, partnereik megválasztásában is elsődleges szempont. A vezető oktató Simonics Péter neve önmagában is garancia: Peti 2002-ben céltávvilágcsúcsot döntött Brazíliában társával, Forgó Szilárddal, 1992 óta a siklóernyős válogatott szövetségi kapitánya, gyémántkoszorús pilóta, többszörös magyar bajnok, mellékesen az FAI magyar delegáltja, és természetesen a maga köré válogatott csapat összetétele is azt az igényességet tükrözi, ami emberileg és szakmailag is elengedhetetlenül hozzátartozik az iskola szellemiségéhez.
Náluk nem futószalagon, monstre tanfolyamok keretein belül folyik az oktatás, a hangsúly nem a mennyiségen van. Legfontosabbnak azt tartják, hogy mindenki személyre szabott foglalkozást, figyelmet, és mindenekelőtt pontosan azt kapja, amit szeretne, amit a siklóernyős repülés épp neki tud nyújtani. A kezdőktől a haladókon át a versenyzőkig minden szinten képeznek pilótákat, ha arra vágysz, tandempilóta, oktató is válhat belőled segítségükkel, elsajátíthatod a távrepülés vagy az akkrózás fortélyait, sőt a motoros ernyőzés rejtelmeibe is bevezetnek. Az iskola emberközeli filozófiáját, a személyes kapcsolat kiemelt jelentőségét jól mutatja az a tény, hogy volt növendékeik nagy része továbbra is visszajár részt venni programjaikban. Európai és azon kívüli országokba évek óta szervezett repülős túráikra mindig hamar betelik a létszám.
Amit a legfontosabb róluk elmondani: hitük szerint nemcsak egy sportág fortélyait oktatják növendékeiknek, hanem egy életfilozófiát, szellemiséget szeretnének átadni. A repülést, mint életformát, mint a – nem csak fizikai értelemben való – magasabbra emelkedés eszközét. Mottójuk magáért beszél:

„Amikor elemelkedünk a földtől, saját döntésünk, hogy vállaljuk az ismeretlen, de mindig újat adó, pillanatonként változó levegőt. Valami régről maradt tiszta parancs sugallja, hogy induljunk. Talán azért is, mert tudjuk, hogy itt éljük meg a legfontosabb és legnagyszerűbb találkozást, amit az ember megélhet. Odafent saját magunkkal találkozunk. Az álmainkkal és a félelmeinkkel. Az arcunkat fújó menetszél kitisztítja a gondolatainkat. Döbbenetesen tisztának és egyszerűnek tűnnek azok a dolgok, amelyek ott lent olyan bonyolultak. De ha ott fent a hátunk mögé nézünk, a múltat látjuk, ha előre, akkor a jövőt. Mégis a pillanatot éljük meg, ezt a szüntelen jelent. A magasból, mint a sas, biztosan és éles szemmel látjuk az alattunk elterülő világot. Nem tévedünk, ha ítélünk, mert átjár bennünket az Erő… Ha csak rövid időre is, de kedvünkre vándorolhatunk a térben és az időben. Ha jól repülünk, akkor nyugodtak vagyunk. Megtaláltuk a középpontot, ahonnan a szemlélődő bölcs nyugalmával sorra válaszolunk a kihívásoknak. Ez a repülés igazi üzenete.”

Erre csak rábólintani lehet…

További információ: www.flyaway.hu 
Belépés
   

Kapcsolódó linkek
   

Hír értékelése
   

Parancsok
   

Kapcsolódó rovatok

Hátimotor

Tartalomkezelő rendszer: © 2004 PHP-Nuke. Minden jog fenntartva. A PHP-Nuke szabad szoftver, amelyre a GNU/GPL licensz érvényes.
Oldalkészítés: 0.05 másodperc